Zimski sportovi

Habsi i dalje pobjeđuju, Columbus i dalje gubi

Željka Jurkas • nedjelja, 18.10.2015.
Habsi i dalje pobjeđuju, Columbus i dalje gubi

Subota u NHL-u bila je aktivna za dvije trećine lige. U četiri gostujuće pobjede i šest domaćih istaknuli su se Habsi s produženjem niza, Boston i Oilersi koji su zabili po pet te Starsi koji su postigli četiri pogotka. Najproduktivniji susret bio je u Barclays centru, dok su Boltsi i Pensi s minimalnom razlikom upisali nove pobjede. Capsi i Hawksi dominirali su domaćim ledom, a Predatorsi su osvojili drugi bod u jedinom susretu večeri koji nije završio u regularnom vremenu...

Montreal Canadiensi su uvjerljivom 4:1 pobjedom u svom Bell centru došli do najboljeg starta u sezoni u 106 godina dugoj povijesti, iako su po prvi puta ove sezone morali stizati minimalan zaostatak. Dylan Larkin dao je prednost gostima na početku druge trećine, no bio je to ujedno i jedini pak koji je prošao Careyja Pricea. Powerplay momčad domaćina stupa na scenu nedugo potom, a Brendan Gallagher vraća rezultat u izjednačenje, dok do minimalnog vodstva, opet na powerplayu dovodi Jeff Petry. Još dva udarca od 40 u susretu pronašla su mrežu Wingsa za šestu pobjedu u nizu Habsa.

James Neal dvaput je realizirao prednost igrača više – jedinim pogotkom u prvoj trećini te za minimalno vodstvo na početku treće, i onda je pri raspucavanju kaznenih udaraca ponovno pronašao put preko Craiga Andersona za drugi bod Predatorsa. Susret prepun prekršaja triput je izjednačavan, a zadnji puta je Mike Hoffman tri pol minute prije kraja postigao svoj drugi pogodak utakmice, no za razliku od Neala, kao treći izvođač Senatorsa nije uspio proći Cartera Huttona.

Sam Reinhart došao je do svog prvog pogotka sezone na samom početku susreta u Amalie areni, a nakon toga Ben Bishop je zaključao svoja vrata i obranio 31 udarac. Do izjednačenja su domaćini čekali preko pola sata, a pobjedu su dočekali na powerplayu s nešto manje od četiri minute do isteka vremena zahvaljujući prvom golu sezone Alexa Killorna.

Tyler Seguin i kapetan Jamie Benn progurali su Starse do velikog preokreta i pobjede nad Panthersima u BB&T centru. Nakon prve trećine bez pogodaka Aleksander Barkov pogađa mrežu u prvoj minuti druge, a nešto više od minutu kasnije i Brandon Pirri pronalazi put iza leđa Karija Lehtonena. Seguin prepolavlja vodstvo relativno brzo, no pravi nalet započinje tek u zadnjoj trećini. Benn izjednačuje pogotkom u prvoj minuti, a prednost gostima donosi Seguin tri minute prije kraja.

Jevgenij Malkin preuzeo je stvari u svoje ruke i osigurao Penguinsima rano vodstvo u Consolu. 40 sekundi kasnije slijedio ga je Olli Maatta na dodavanje Sergeja Plotnikova, a Marc-Andre Fleury se pobrinuo da to bude dovoljno zaustavivši 26 udaraca. Muke po powerplayu bile su očite na obje strane leda, a kapetan domaćina Sidney Crosby broji petu utakmicu bez upisanog boda. Leafsi su prepolovili vodstvo Pensa odmah u prvoj trećini trećim pogotkom sezone Lea Komarova.

Nicklas Backstrom vratio se na led za Washington Capitalse i odmah svima pokazao koliko znači za ovu momčad. S golom i dvije asistencije sudjelovao je u pobjedi na Canesima koji su prema Bradenu Holtbyju uputili svega 19 udaraca. Dvaput je prednost realizirala powerplay jedinica Capsa, dok se pred sam kraj u strijelce upisao i kapetan Aleksandr Ovečkin. Jedini pogodak za goste postigao je Jeff Skinner.

Gol za gol igralo se u prvih 40 minuta u Barclays centru dok konačno u zadnjoj trećini Jaroslav Halak nije zaključao vrata, a napadači Islesa ubilježili još tri pogotka na semaforu. Triput su gosti iz San Josea dolazili u minimalno vodstvo, no Islandersi su svaki puta našli način za povratak. Sam početak druge trećine, prve dvije i pol minute igre, vidjele su čak tri pogotka. Kyle Okposo upisao je pobjednički gol i dvije asistencije.

Corey Crawford je branio gotovo sve, a s druge strane leda su najprije novi(ji) igrači, a potom veterani momčadi preuzeli posao. Artjom Anisimov postigao je svoj drugi pogodak sezone u suradni s još jednim Rusom – Artemijem Panarinom, a minutu kasnije mladi Teuvo Teravainen udvostručuje vodstvo. Marian Hossa zabija treći gol Hawksa na powerplayu; a sve što gosti uspijevaju je progurati jedna pak iza leđa Crawforda za prvi pogodak sezone Jacka Johsona. Ovo je Columbusu šesti poraz iz prvih šest utakmica sezone.

Connor McDavid imao je večer kakvu su svi kad-tad od njega očekivali. S dva gola i asistencijom bodovno mu konkurira jedino Taylor Hall koji je do tri boda došao obrnutim redoslijedom. Zanimljivo je da je su prva četiri gola za Oilerse postigli igrači koji su svaki u svojoj godini bili prvi izbor na NHL Draftu - Ryan Nugent-Hopkins, Nail Jakupov, Hall i McDavid. Jonas Hiller na vratima Flamesa imao je pune ruke posla, a da domaćini ne ostanu bez postignutog gola pobrinuo se David Jones koji je dvaput pronašao mrežu Cama Talbota.

Boston Bruinsi držali su utakmicu u Glendaleu u svojim rukama do osam minuta prije kraja susreta kada je Kyle Chipura prvim golom sezone izjednačio susret na tri gola u svakoj mreži. Prijekopotrebni dodatni poticaj došao je prilikom s igračem više dvije minute nakon izjednačenja koju je Patrice Bergeron iskoristio za novo minimalno vodstvo. Za potvrdu pobjede Bergeron je na isti način upisao još jedan gol minutu prije isteka vremena. Mike Smith suočio se sa 43 udarca, dok je Tuukka Rask obranio njih 20.

NHL
Montreal Canadiens – Detroit Red Wings 4:1
Ottawa Senators – Nashville Predators 3:4 SO
Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres 2:1
Florida Panthers – Dallas Stars 2:4
Pittsburgh Penguins – Toronto Maple Leafs 2:1
Washington Capitals – Carolina Hurricanes 4:1
New York Islanders – San Jose Sharks 6:3
Chicago Blackhawks – Columbus Blue Jackets 4:1
Calgary Flames – Edmonton Oilers 2:5
Arizona Coyotes – Boston Bruins 3:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!