Nogomet

Mamić: „Imamo ideju kako bismo trebali igrati protiv Olympiakosa, želimo iznenaditi i pobijediti“

Niko Rukavina • ponedjeljak, 19.10.2015.
Mamić: „Imamo ideju kako bismo trebali igrati protiv Olympiakosa, želimo iznenaditi i pobijediti“
Foto: FaH

Nogometaši Dinama sutra će ugostiti momčad Olympiakosa. Prije početka natjecanja mnogi su govorili kako je utakmica protiv slavnog grčkog prvaka jedina u kojoj se Modri mogu nadati bodovima, no nakon iznenađujuće pobjede u prvom kolu protiv Arsenala, Dinamu bi tri boda u ovoj utakmici otvorila vrata toliko željenom prezimljavanju.

Unatoč jednakom broju bodova i velike 2:1 pobjede u prvom kolu protiv Arsenala, Olympiakos je favorit u ovoj utakmici. Vrijednost grčkog prvaka prema Transfermarktu iznosi nešto manje od 95 milijuna eura, a Dinamova 59,2.

Momčad iz Pireja četverostruki je uzastopni prvak Grčke i stalni sudionik najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu. No, Zoran Mamić smatra kako Dinamo može do bodova u ovoj utakmici.

“Čeka nas teška utakmica. Naša pobjeda bi bila iznenađenje, ali mi želimo prikazati dobru igru i na kraju slaviti. Uz malo sreće, loš dan protivnika, koja sudačka pogreška i sve je moguće. Ako dva puta pobijedimo Olympiakos, bili bismo blizu prolaza u drugi krug. Oni svake godine oduzimaju bodove velikanima, tako su to učinili i ove i to protiv Arsenala u Londonu“, rekao je na konferenciji za novinare mlađi Mamić.

Dinamo ima problema s izostancima, pogotovo u defenzivi. Gordon Schildenfeld nije odigrao još niti jednu službenu utakmicu od kada se vratio u Dinamo, Leonardo Sigali također nije zaliječio ozljedu, a Arijan Ademi je suspendiran. Na Sigalijevu poziciju preselit će se Goncalo, a u vezni red umjesto Ademija trebao bi uskočiti Marko Rog.

“Sigurno je da zbog kvalitete protivnika nećemo igrati ofenzivno kao u prvenstvu. Imamo ideju kako bismo trebali igrati, slično kao protiv Arsenala, ali nešto će se pitati i protivnika. U sredini moramo biti kompaktni. No, ne znamo kako će igrati Olympiakos tako da nema previše smisla razglabati prije početka“, rekao je Zoran.

Olympiakos u svojim redovima ima nekoliko jakih internacionalaca, dok za Dinamo igra bivši igrač pirejske momčadi, Paulo Machado.

“Imaju veliki izbor i kvalitetu igrača. Najopasniji su im Seba, Pardo, Dominguez i Fortunis. Jako s po bokovima, opasni u individualnim akcijama ali i nakon prekida. Radi se o organiziranoj, discipliniranoj i čvrstoj ekipi“, zaključio je za kraj Mamić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.10.2015. u 14:42
    šta nije? hajduk je bio favorit i ispao, dok je dinamo ušao u LP i dobio arsenal, šta tu nije jasno? hnl je sprdnja i nije mjerilo, tri kluba igraju nešto dok ostali statiraju u kukuruzu. dokaz je i rijeka koja je debelo popušila od kluba koji ih ne bi nikako trebao tako dobiti. ne govorim da je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • sportski manijak20.10.2015. u 11:59
    Nemoj da ostavi kako je bilo onda će Benković igrat
    sportski manijak
  • Novi lik20.10.2015. u 10:59
    Zoka nemoj molim te nikoga iznenadit...ostavi kako je bilo
    Novi lik
  • chepo20.10.2015. u 08:31
    Ja ne znam jel Shifo paravan za izvlačenje para il je stvarno došao igrat ili se lijepo uhljebio pred kraj karijere
    chepo
  • Obrisan korisnik20.10.2015. u 00:56
    Što se naročito vidjelo ove sezone :D
    Obrisan korisnik