Zimski sportovi

Ducksi do prve pobjede, Kingsi do druge u nizu

Željka Jurkas • ponedjeljak, 19.10.2015.
Ducksi do prve pobjede, Kingsi do druge u nizu

Tri pobjede gostiju i dvije domaćina obilježile su nedjelju u NHL-u koja je započela matinejom u New Yorku. Devilsi i Oilersi slavili su u produžetku, Bluesi u regularnom dijelu, a Ducksi i Kingsi na domaćem ledu...

U nedjeljnoj matineji u Madison Square Gardenu Corey Schneider vratio se među vratnice Devilsa i izvedbom nadmašio Henrika Lundqvista, prema riječima trenera Alaina Vigneaulta jedinog igrača domaćina koji je bio na potrebnoj razini. Derek Stepan dao je rano vodstvo Ragsima, a Adam Henrique izjednačio je susret 20 minuta kasnije. U produžetku koji je pokazao velike prilike na obje strane, spretniji su bili Devilsi, točnije Lee Stempniak koji je pospremio Henriquevo dodavanje za prvu pobjedu novog trenera Johna Hynesa.

Vladimir Tarasenko dvaput je prošao Ondreja Pavelca, za otvaranje susreta početkom druge trećine i deset minuta prije isteka vremena za pobjednički, treći pogodak Bluesa. Da je Centrala divizija još uvijek prenakrcana odličnim momčadima potvrdio je i ovaj susret u kojem ničega nije nedostajalo pa tako niti udaraca – zabilježen su ukupno 51. U žestokom okršaju rivala Centralne divizije Bluesi su nastavili niz pobjeda, a Jetsi upisali drugi poraz sezone.

Minnesota je pucala i napadala, no Anton Khubobin zatvorio je pristupe mreži nakon primljenog jednog pogotka. Ducksi su poveli, tri minute potom izgubili vodstvo, a tri minute nakon toga opet otišli na +1 prvim golom sezone Rickarda Rakella. Bio je to vodstvo koje više ispustiti i s još dva gola u zadnjoj trećini napokon potvrditi prvu pobjedu sezone.

I u drugom susretu koji je otišao u produžetak, gosti su bili sretniji. Oilersi su gostovali u Rogers areni i unatoč većem broju napada i pritsku Canucksa, njihov pogodak na powerplayu na smaom početku susreta bio je dovoljan za bod, a u drugoj minuti produžetka Lauri Korpikovski je u kontri s Andrejom Sekerom prevario Ryana Millera i donio i drugi bod.

Tyler Toffoli sam je otišao u kontru i prevario Reta Berra za drugi gol Kingsa kasno u drugoj trećini koji će se zahvaljujući odličnim vratarima na obje strane pokazati odlučujućim. Marian Gaborik dao je domaćinima Staples centra početnu prednost koju je neutralizirao Matt Duchene na powerplayu. Kingsima je ovo druga pobjeda u nizu, a Cody McLeod i Andy Andreoff isključeni su iz susreta na početku drugih 20 minuta zbog bacanja rukavica.

NHL
New York Rangers – New Jersey Devils 1:2 OT
Winnipeg Jets – St. Louis Blues 2:4
Anaheim Ducks – Minnesota Wild 4:1
Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 1:2 OT
Los Angeles Kings – Colorado Avalanche 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!