Nogomet

Oslabljeni Dinamo u sudačkoj nadoknadi izvukao bod protiv Olympiakosa

Branimir Korać • utorak, 20.10.2015.
Oslabljeni Dinamo u sudačkoj nadoknadi izvukao bod protiv Olympiakosa
Foto: FaH

Kao uvertira onom središnjem događaju dana, dvoboju seniora Dinama i Olympiakosa, juniori su odigrali svoj susret Lige mladih. U dramatičnom dvoboju podijelili su bodove odigravši 2:2...

Dinamo je nakon pobjede protiv Bayerna u Münchenu, ugostio vršnjake Olympiakosa i remizirao 2:2. S obzirom da je glavnina momčadi u Čileu na Svjetskom prvenstvu do 17 godina, remi protiv Grka u ovakvoj situaciji nije loš rezultat.

Iako je bilo dosta upitnika kako će Mario Cvitanović skrpati momčad bez 14 igrača koji nedostaju, uspio je složiti sastav koji se dobro nosio s Grcima. Međutim, nije sve išlo po planu, Dinamo je opasno visio do same završnice i golovima u zadnjih deset minuta osigurao je remi.

Olympiakos je poveo u 25. minuti pogotkom Saliakisa iz kaznenog udarca kojem je prethodio prekršaj Kulenovića u 16 metara.

U drugi dio Dinamo je bolje krenuo, a prvu veliku priliku imao je Šunjić koji je nakon 15 minuta igre pucao glavom, ali loptu je zaustavila vratnica.

U 70. minuti Grci su ostali s igračem manje nakon što je drugi žuti karton zaradio Androutsos, ali i s igračem manje stigli su do pogotka. Tri minute nakon isključenja Chantzaras podiže na 2:0.

Iako se činilo da će Grci doći do velika tri boda, u završnici je Dinamo uspio poravnati. Prvo je Čabraja u 84. minuti izjednačio, a onda je u 93. minuti Dani Olmo uz lošu intervenciju grčkog vratara donio bod Dinamu.

Dinamo je nastupio u sastavu: Miškić, Iharoš, Tomiček, Kulenović (Blečić 80.), Vujica, Gojak, Šunjić, Fintić, Olmo, Plantak (Čabraja 66.), Božić (Matić 54.).

Ljestvica:
1. Arsenal 9
2. Olympiakos 4
3. Dinamo 4
4. Bayern 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!