Zimski sportovi

Novi poraz Columbusa, shutout Pricea

Željka Jurkas • srijeda, 21.10.2015.
Novi poraz Columbusa, shutout Pricea
Foto: EPA

Sedam zanimljivih susreta uz dva shutouta, dva produžetka i jedno raspucavanje kaznenih udaraca odigrani su u utorak u NHL-u. Columbus je upisao novi poraz, Habsi nastavljaju pobjeđivati, svi susreti koji nisu riješeni u prvih 60 minuta otišli su na stranu domaćina, Capitlsi su dominirali ledom Flamesa, a Starsi su slavili u Philadelphiji...

New Jersey Devilsi uputili su više udarca na vrata od gostiju iz Arizone, no Mike Smith nije dopuštao više od dva gola u svojim vratima u prvih 60 minuta igre. Utakmicu je dosta kasno, tek u 40. minuti otvorio Travis Zajac i to short handed golom u korist domaćina. Još jednom će u regularnom dijelu Devilsi odlaziti u minimalno vodstvo, a tek će u produžetku Adam Larsson, nakon što je Mikkel Boedker izjednačio susret u posljednjoj minuti, zabiti pogodak za kojeg se Coyotesi neće imati kad vratiti.

Sidney Crosby barem na kratko zaustavio je sve natpise i špekulacije oko svoje napadačke krize i s golom i dvije asistencije vodio je svoje Penguinse do pobjede nad Panthersima. U redovima domaćina jedini igrač koji ga je uspio zasjeniti bio je Jevgenij Malkin pravovremenim pogotkom, s gotovo istog mjesta s vrha desnog kruga s kojeg je kapetan pogodio mrežu Roberta Luonga 60 minuta ranije. Marc-Andre Fleury bio je postojan u vratima unatoč primanju dva pogotka unutar tri minute u posljednjoj trećini.

Jedan pogodak Nikolaja Kuljomina i mnoštvo napada Columbusa obilježili su prvu trećinu u Nationwide areni. Domaćini su tako ponovno stizali rezultat, no ovoga puta do potpunog raspada nije došlo odmah po primljenom golu, već pola sata kasnije. Islesi su imali svoje prilike, a utakmicu počinju privoditi kraju u zadnjih deset minuta s tri pogotka u mreži Curtisa McElhinneyja. Jaroslav Halak briljirao je na svojoj strani i s 37 obrana upisao svoj 37. shutout karijere.

U još jednom dvoboju vratara Antti Niemi je s 34 obrane, i zahvaljujući golu i asistenciji kapetana Jamiea Benna uzeo pobjedu na ledu Wells Fargo centra. Domaćini su napadali, no gosti su bili ti koji su pogađali pa se tako na prvi odmor otišlo s golom razlike, a u 11. sekundi druge trećine to vodstvo je udvostručeno. Niemi je razliku čuvao kada je bilo najpotrebnije, no shutout mi ipak remeti Sean Couturier deset minuta prije kraja susreta.

Carey Price upisao je 38 obrana u utakmici sa St. Louis Bluesima u Bell centru i osigurao najbolji start u povijesti kluba sa sedam pobjeda u nizu. Prvi Zapadni protivnik ove sezone ostao je nemoćan unatoč velikom broju napada. Igra je bila otvorena, a susret je prelomio drugi pogodak domaćina. Sa zaostatkom od boda Bluesi su pritiskali i trudili se pronaći put do mreže koju je čuvao Price, no bezuspješno. Pravu sigurnost i vjetar u leđa Habsi dobivaju pogotkom Aleksandra Semina u pet minuti druge trećine, a za mirno privođenje kraju pobrinuo se s nešto više od 10 minuta do kraja Torrey Mitchell.

Nashville je poveo kasno u prvoj na domaćem ledu Bridgestone arene, a Tampa preokrenula do sredine iduće trećine. Zanimljiv i dinamičan susret uz konstantne promjene rezultata do 60. minute odlučili su kazneni udarci odnosno Pekka Rinne. Obranivši sva tri pokušaja Boltsa nakon šokantnog produžetka upisao je i drugi bod za Predatorse. James Neal imao je dva gola i asistenciju.

Aleksandr Ovečkin odveo je Capitalse do nove pobjede i pritom upisao svoj 900. bod u NHL-u. Izjednačenje od po gola u svakoj mreži s kojim se otišlo na prvi odmor, razbio je u 30. Sekundi druge trećine, a 11 minuta kasnije asistirao je na pogotku T.J. Oshija. Druga trećina bila je ključna i eksplozivna za goste u Saddledomeu uz tri postignuta gola, a domaćini koji su kroz susret uputili tek 19 udaraca prema Bradenu Holtbyju uspjeli su tek malo ublažiti poraz. Dva pogotka, uključujući pobjednički upisao je Nicklas Backstrom.

NHL
New Jersey Devils – Arizona Coyotes 3:2 OT
Pittsburgh Penguins – Florida Panthers 3:2 OT
Columbus Blue Jackets – New York Islanders 0:4
Philadelphia Flyers – Dallas Stars 1:2
Montreal Canadiens – St. Louis Blues 3:0
Nashville Predators – Tampa Bay Lightning 5:4 SO
Calgary Flames – Washington Capitals 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!