Zimski sportovi

Treći poraz Detroita, pobjeda Canesa

Željka Jurkas • četvrtak, 22.10.2015.
Treći poraz Detroita, pobjeda Canesa

Četiri susreta odigrana su u srijedu navečer u NHL-u. Domaćini i gosti podijeli su bodove, a samo jedna utakmica je završila u regularnom vremenu. Flyersi i Canesi na gostujućem, odnosno Sabresi i Oilersi na domaćem ledu upisali su po dva boda...

Pet krugova kaznenih udaraca i prvi gol Evandera Kanea pet minuta prije isteka vremena bili su potrebni da Buffalo Sabresi u First Niagara centru u srijedu dođu do pobjede nad Toronto Maple Leafsima. Toronto je poveo u drugoj minuti pogotkom Pierre-Alexandrea Parenteaua, a Jonathan Bernier držao je minimalnu razliku s 33 obrane kroz 60 minuta dok su domaćini opasno pritiskali njegova vrata. Na kraju je Matt Moulson tek drugim uspješno izvedenim kaznenim udarcem ostavio drugi bod na domaćem ledu.

Avalanche i Hurricanesi odigrali su susret koji se ubrzo pretvorio u dvoboj vratara. S jedne na drugu stranu leda, obrane su zadržavale nulu na semaforu kroz svih 60 minuta. Semjon Varlamov obranio je 18, a Can Ward 26 udaraca. Na kraju, 19. udarac odnosno prvi Canesa u produžetku pokazao je pobjednički. Victor Rask primio je dodavanje Ryana Murphyja i iskoristio umor trojice domaćina.

Cam Talbot bio je pravi kada je najviše trebalo te izvedbom kojom jepobijedio Petra Mrazeka osigurao Oilersima nova dva boda s domaćeg leda i lijepu uspomenu Connoru McDavidu koji je postigao svoj prvi, i pobjednički pogodak u Rexall placeu. Domaćini su triput pronašli put do mreže Wingsa prije nego je Tomaš Tatar napokon uhvatio Talbota nespremnog. Nail Jakupov odigrao je odličnu utakmicu u kojoj je upisao dvije asistencije.

Kapetan Claude Giroux odveo je Flyerse do pobjede u velikoj utakmici prepunoj golova u TD Gardenu u Bostonu. Dinamičan susret na početku je pripao gostima, no domaćini ga s jedina dva pogotka druge trećine preokreću i dolaze do dva gola prednosti. Giroux pogađa u osmoj, a Wayne Simmonds u 11. minuti zadnje trećine te se moment utakmice u potpunosti preokreće. Tuukka Rask obranio je 32 udarca, a nakon što je u produžetku Ryan Spooner zaradio isključenje, ostaje nemoćan po peti puta u utakmici.

NHL
Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs 2:1 SO
Boston Bruins – Philadelphia Flyers 4:5 OT

Edmonton Oilers – Detroit Red Wings 3:1
Colorado Avalanche – Carolina Hurricanes 0:1 OT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!