Zimski sportovi

Habsi neporaženi, Flamesi do pobjede u produžetku

Željka Jurkas • subota, 24.10.2015.
Habsi neporaženi, Flamesi do pobjede u produžetku

Zanimljivi petak u NHL-u donio je dvije visoke pobjede domaćina, jedno zaključavanje vrata, novu pobjedu Bruinsa, pobjedu Boltsa u produžetku te poraz Wingsa u produžetku...

Andrej Markov upisao je gol i četiri asistencije u osmoj u nizu pobjedi u reguarnom dijelu kojom su Canadiensi započeli sezonu. Brendan Gallagher dodao je dva gola, P.K. Subban tri asistencije, a Mike Condon je dao noć odmora Careyju Priceu i upisao 34 obrane. Sabresi su uspjeli parirati kroz prvih pola sata i uspjeli izjednačiti dva gola prednosti gostiju, no nakon toga Habsi još petput tresu mrežu bez odgovora.

Veliki preokret Bruinsa za još jednu gostujuću pobjedu započeo je četiri minute prije isteka druge trećine. Joonas Kemppainen doveo je rezultat u izjednačenje po drugi puta, a dvije minute kasnije David Pastrnak po prvi Bostonu daje prednost koju neće ispustiti. Jonas Gustavsson na najbolji je način proslavio rođendan - zaustavivši 23 udarca osigruao je pobjedu, naročito u posljednjoj trećini u kojoj više nije dopustio Islesima da se pokušaju vratiti u susret.

Tampa je malo sporije ušla u susret u Winnipegu, no svejedno se prva upisala na semafor. U još dva navrata odlazili su gosti u minimalnu prednost, a Jesti su se svaki put uspjeli vratiti. Zadnje izjednačenje došlo je na powerplayu Boltsa u drugoj minuti posljednje trećine. Obje momčadi ostvarivale su prilike, no vratari su zatvorili svoja vrata. Konačno, na samom početku produžetka Ondrej Palat u 3-na-1 akciji koristi dodavanje kapetana Stevena Stamkosa i osigurava drugi bod.

Detroit Red Wingsi stekli su prednost u prvih 11 minuta i držali je u tijesnoj i zahtjevnoj utakmici do 1:12 minutu prije isteka vremena. Joe Colborne izjednačio je drugi gol odbivši udarac Marka Giordana od iza mreže, a kapetan Giordano je svoj drugi pogodak susreta postigao u produžetku, napokon nadmudrivši Jimmyja Howarda koji je skupio 37 obrana.

Niti 40 udaraca na vrata Jonathana Quicka nisu bila dovoljna, a s druge strane Tyler Toffoli je iskoristio prvi powerplay za svoj prvi, i pokazat će se pobjednički pogodak susreta. Anže Kopitar dodao je gol sigurnosti nakon još gotovo 40 minuta igre u kojima pritisak Canesa nije popuštao, ali nije mogao ništa protiv spremnih Kingsa. Quicku je ovo 38. NHL shutout, a u utakmici u kojoj je postigao dva gola Toffoli nije bio zadovoljan svojom izvedbom:“Trenutno su golovi više rezultat traženja praznog leda i prostora gdje će pak doći. No, moram i dalje nastaviti raditi i zalagati se.“

Jevgenij Kuznjecov upisao je svoj prvi NHL hat trick i tome dodao još dvije asistencije za utakmicu za pamćenje u Rexall placeu u Edmontonu. Capitalsi su Kuznjecovim drugim golom susreta vratili inicijativu u igri i s još dva brza gola iza toga stekli prednost od tri pogotka koju domaćini nisu mogli sustići. Oilersi su triput izjednačavali minimalnu razliku do početka druge trećine. “Presretan sam i velika hvala mojim suigračima, ali momčad je puno važnija od mene. Sretan sam s time kako igramo trenutno. Ovo je bila druga utakmica u dva dana i morali smo biti u potpunosti fokusirani“, rekao je trostruki strijelac Capsa.

NHL
Buffalo Sabres – Montreal Canadiens 2:7
New York Islanders – Boston Bruins 3:5
Winnipeg Jets – Tampa Bay Lightning 3:4 OT
Calgary Flames – Detroit Red Wings 3:2 OT
Edmonton Oilers – Washington Capitals 4:7
Los Angeles Kings – Carolina Hurricanes 3:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!