Zimski sportovi

Rapsodija Kingsa, Predatorsi ulovili Duckse

Željka Jurkas • petak, 23.10.2015.
Rapsodija Kingsa, Predatorsi ulovili Duckse

Nakon tradicionalno mirnije srijede u NHL-u, četvrtak je ponudio osam zanimljivih susreta. Domaćini i gosti podijelili su utakmice koje su sve osim jedne završile u regularnom vremenu. Devislima je pomogao shootout da dođu do pobjede nad Senatorsima, Dallas je (pre)lako svladao Pense, ponovno, Capitalsi su minimalno, a Kingsi uvjeljivo slavili na Zapadu. Rangersi, Chicago, Wild i Predatorsi upisali su domaće pobjede...

John Tortorella preuzeo je užarenu klupu Columbusa i u prvom susretu doživio jednaki rezultat kao i njegov prethodnik – poraz. Minnesota je s dva gola u drugoj trećini preokrenula rezultat i došla do minimlanog vodstva koja više nije ispuštala, a Devan Dubnyk je nakon 11. minute zatvorio svoja vrata. Jednako tijesnim rezultatom Chicago je na domaćem ledu United centra svladao Pantherse. Zahvaljujući specijalnim jedinicama i pogotku Artjoma Anisimova uspjeli su zadržati prednost nad Floridom unatoč gubitku braniča Duncana Keitha.

Capitalsi su drugim preokretom u tuakmici slavili u Rogers areni u Vancouveru. Nakon što su se domaćini vratili i preokrenuli utakmicu s dva pogotka u drugoj trećini, kapetan Aleksandr Ovečkin produžio je svoj niz zabijanja na pet utakmica pobjedničkim golom pet minuta prije isteka vremena.

Senatorsi i Devilsi odigrali su uzbudljiv susret pun preokreta, a presudili su tek kazneni udarci. Corey Schneider obranio je četiri, dok su dvojica njegovih igrača pronašla put do mreže Sensa. Schneider je u dužim periodima kroz susret držao Devilse u igri, a oni su mu sve vratili u zadnjih šest minuta s dva gola koja su izjednačila utakmicu. Pekka Rinne pobrinuo se da Predsi zadrže savršen niz pobjeda u Bridgestone areni, a njegov shutout pokvario je Jiri Sekač sedam minuta prije isteka vremena. Nakon prve trećine bez pogodaka, domaćini su triput u drugoj i dvaput u zadnjoj trećini pronašli mrežu Ducksa.

Jhonas Enroth našao se po prvi puta na vratima Kingsa i s 39 obrana osigurao pobjedu i revanš nad Sharksima, a dugoočekivani golovi Jeffa Cartera napokon su stigli. Tu je bio i sad već standardni Tyler Toffoli koji je prvi promijenio rezultat na semaforu. U strijelce se napokon upisao i Milan Lucic, i to na powerplayu. Henrik Lundqvist još je jednom iznio Rangerse na svojim leđima do pobjede. S 34 obrane držao ih je u igri nakon primljenog jedinog pogotka u 16. minuti. Napad domaćina napokon je proradio sredinom susreta, a do pobjede dolaze početkom zadnje trećine.

Starsi su završili niz gostovanja sa savršenim rezutlatom od četiri pobjede, a u drugom susretanju s Pittsburgh Pneguinsima ove sezone, ponovo su slavili. Na ledu Consol Energy centra gosti su triput prošli Marc-Andre Fleuryja prije nego je Nick Bonino došao do svog prvog gola sezone. No, već dvije minute kasnije Matthias Janmark ponovno pogađa mrežu i vraća razliku na tri gola. Antti Niemi frustrirao je domaćine koji su stalno pritiskali i pokušavali doći do gola, a na kraju je skupio 33 obrane.

NHL
New York Rangers – Arizona Coyotes 4:1
Pittsburgh Penguins – Dallas Stars 1:4
Ottawa Senators – New Jersey Devils 4:5 SO
Nashville Predators – Anaheim Ducks 5:1
Minnesota Wild – Columbus Blue Jackets 3:2
Chicago Blackhawks – Florida Panthers 3:2
Vancouver Canucks – Washington Capitals 2:3
San Jose Sharks – Los Angeles Kings 1:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!