Nogomet

Tadić golom u 89. minuti odveo Sturm u četvrtfinale Kupa, krasan pogodak Mikanovića

Branimir Korać • utorak, 27.10.2015.
Tadić golom u 89. minuti odveo Sturm u četvrtfinale Kupa, krasan pogodak Mikanovića
Foto: Duje Bonačić

Josip Tadić i Dino Mikanović upisali su se među strijelce ovog utorka u susretima nacionalnih kupova. Tadić je golovima u završnici donio Sturmu prolaz u četvrtfinale dok je Mikanović načeo mrežu Rishoja za prolaz Aarhusa u četvrtfinale u Danskoj...

Susreti osmine finala kupa igrani su i u Austriji i Danskoj, a važnu ulogu u prolazima Sturma i Aarhusa igrali su Josip Tadić i Dino Mikanović.

Sturm je za protivnika imao niželigaša Ebreichsdorf kojeg je svladao s 3:2 iako se činilo da neće do prolaza u regularnom vremenu. Domaćin se odlično držao, ali Josip Tadić golovima u završnici donio je svojoj momčadi prolaz.

Thorsten Schick doveo je goste u vodstvo u 13. minuti, činilo se da će sve ići po planu za Sturm, međutim domaćin je uspio dva puta doći do poravnanja pogocima Monscheina i Vukajlovića. Josip Tadić u 82. minuti doveo je Sturm do prednosti 2:1, a u 89. minuti osigurao mu je prolaz u četvrtfinale.

Tadić je odradio svih 90 minuta u vrhu napada gostiju.

Lakše je do prolaza došao mladi reprezentativac Dino Mikanović koji je s Aarhusom slavio 3:0 u gostima kod Rishoja. Kao i Sturm, Aarhus je također prošao u četvrtfinale.

Sve je riješeno u drugom poluvremenu, a put prema prolazu otvorio je Mikanović koji je u 68. minuti napokon doveo goste u vodstvo sjajnim udarcem s više od 20 metara. Nordstrand i Aabech potvrdili su prolaz.

Mikanović je na travnjaku bio do 80. minute kada ga je zamijenio Oskar Buur.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!