Košarka

Cibona pobjedom u Portugalu započela europski put

Branimir Korać • četvrtak, 29.10.2015.
Cibona pobjedom u Portugalu započela europski put
Foto: FaH

Cibona je ubilježila pobjedu u prvom nastupu u Europi ove sezone. U sklopu FIBA Europe Cupa slavila je u Lisabonu protiv Benfice 83:79...

Lisabonska Benfica bila je prvi Cibonin protivnik u novoosnovanom košarkaškom natjecanju, nasljedniku Eurochallenge kupa. U Lisabonu su Cibosi slavili 83:79 i tako dobro otvorili europsku sezonu,.

Niz portugalskih reprezentativaca, Daequan Cook, Jeremiah Wilson pokazuju kako nije riječ o bezazlenoj momčadi koliko god se s podcjenjivanjem gleda na portugalsku košarku. Ipak, pobjeda se očekivala i upisana je što daje razloga za zadovoljstvo.

U prvom poluvremenu vodila se ravnopravna bitka, nije bilo većih odvajanja, a Cibona je imala loše razdoblje igre u zadnje dvije minute kada je domaćin preko Cooka i Carlosa Andradea otišao na 40:34 i na odmor odnio prednost od šest poena.

U trećoj dionici razigrao se James Florence, s nekoliko trica pokrenuo je Cibonu i donio joj prednost uoči posljednje četvrtine 62:55.

U zadnjoj dionici Cibona je održavala prednost, četiri minute prije kraja Benfica se približila na 73:70, ali Ante Žižić i Jasmin Hukić ponovno su odradili napadački posao i riješili pitanje pobjednika.

James Florence bio je prvo ime utakmice s 25 poena (7/14) i šest skokova, Jasmin Hukić dodao je 16 poena (6/11), a Ante Žižić 11 poena (4/5) i pet skokova. Na drugoj strani Cook je upisao 19 poena (7/18) uz sedam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10829.10.2015. u 19:31
    Mene više čudi da Cibona uopće sudjeluje. Pa zar nije bilo: „Nemamo novca za evropska natjecanja?"
    narada108
  • Obrisan korisnik29.10.2015. u 09:50
    Jel netko skužio kako logo ovog natjecanja isti kao stari logo Nike Basketball. Milsim da čak imam kratke hlače negdje doma s takvim logom. Baš su kreativni :-)))
    Obrisan korisnik