Nogomet

Bašić: "Pobijedili smo najtežeg protivnika kojeg je ova generacija imala"

HINA • petak, 30.10.2015.
Bašić: "Pobijedili smo najtežeg protivnika kojeg je ova generacija imala"
Foto: FaH

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije do 17 godina Dario Bašić nakon 2-0 (1-0) pobjede svoje momčadi protiv Njemačke u osmini finala Svjetskog prvenstva u Čileu izjavio je kako je Njemačka najteži protivnik kojega je ova generacija imala.

"Uspjeli smo pobijediti sigurno najtežeg protivnika kojega je ova generacija imala. Njemačka je kvalitetna, disciplinirana i vrhunski organizirana, ali naši su igrači reagirali na najbolji mogući način i držali se svega što smo se dogovorili nakon analiza. U pojedinim etapama utakmice imali smo određenih problema s njihovim igračima, posebno s napadačima, ali moram pohvaliti cijelu svoju momčad. Pobijedila je momčadska igra, kolektiv, a posebno me veseli što smo počeli razmišljati u oba smjera, dakle i u fazi obrane. To nam da je slobodu u napadu", rekao je Bašić za službenu internetsku stranicu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS-cff.hr) koji je najavio i četvrtfinalni ogled protiv afričkog prvaka Malija u nedjelju:

"Moramo ostati staloženi jer nas čeka četvrtfinale i novi snažni protivnik. Opet ćemo napraviti dobru pripremu, pokušati izvući maksimum iz sebe i pokazati se u najboljem mogućem svjetlu", zaključio je izbornik Bašić.

Strijelci u pobjedi protiv Njemačke bili su Nikola Moro i Davor Lovren, ali junak utakmice bio je vratar Adrian Šemper, koji je s nekoliko bravuroznih intervencija kod rezultata 1-0 sačuvao pobjedu.

"Čestitam svojim suigračima na sigurno najboljoj utakmici u životu. Dali smo sve od sebe i igrali smo kako smo se dogovorili. Isto tako, odmah se okrećemo idućoj utakmici, odnosno susretu s Malijem. I u tom ćemo dvoboju ići po pobjedu", najavio je Šemper.

Sjajno je na lijevom krilu odigrao i Josip Brekalo.

"Presretni smo zbog pobjede, svi smo se borili kao lavovi. Okrećemo se Maliju i pokušat ćemo napraviti što bolji rezultat na Svjetskom prvenstvu. Ako budemo mogli i do kraja, zašto ne", rekao je Brekalo za hns-cff.hr.

Dvoboj Hrvatska - Mali igrat će se u nedjelju u Chillanu s početkom u 23 sata po hrvatskom vremenu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Veni vidi vici30.10.2015. u 14:51
    samo da ostanu čvrsto na zemlji nakon ovih dobrih rezultata i mogu daleko dogurat
    Veni vidi vici
  • narada10830.10.2015. u 12:38
    Gledaš ijednu utakmicu naših na ovom SP, i jasno je da ih ovaj izbornik dobro uči, da je ostavio trag na njima. Perspektivan trener o čijem radu u prošlosti ja na žalost ništa ne znam.
    narada108
  • Mithrandir30.10.2015. u 12:07
    Čestitke izborniku Bašiću na odličnom vođenju ove iznimne generacije. Ako se ne varam najmlađi izbornik na SP-u.
    Mithrandir