Zimski sportovi

Penguinsi uz 50 obrana Zatkoffa do pobjede, Parayko ponovno do važnog gola

Branimir Korać • petak, 30.10.2015.
Penguinsi uz 50 obrana Zatkoffa do pobjede, Parayko ponovno do važnog gola

Osam NHL susreta odigrano je noćas, pet pobjeda ostvarili su domaćini, a među njima i Pittsburgh Penguinsi koji su bili bolji od Buffalo Sabresa...

Pittsburgh Penguinsi su uz dosta muke došli do pobjede protiv Buffalo Sabresa. Iako se očekivao lakši posao, Penguinsi su opasno visili i morali su puno raditi za pobjedu. Pravu formu još uvijek traži Sidney Crosby, ponovno su povukli neki drugi, a jedan od junaka bio je i Jeff Zatkoff koji je u svojem prvom ovosezonskom startu upisao čak 50 obrana. "Znamo da imamo igrače koji mogu zabiti, ali ne možeš pobjeđivati samo na talent. Moraš se boriti i naporno raditi i to smo naučili u ranoj fazi sezone", rekao je Pascal Dupuis nakon devete pobjede protiv Buffala u zadnjih 11 utakmica.

Pensi su dobro krenuli i brzo poveli 2:0 golovima Dupuisa i Patrica Hornqvista, ali Jamie McGinn i Nicolas Deslauriers do kraja prve trećine poravnali su rezultat. Ponovno su Pensi u drugoj trećini otišli na dva razlike, Ben Lovejoy i Evgeni Malkin bili su strijelci da bi se pritisak Buffalu isplatio dvije i pol minute prije kraja susreta kada golom Matta Moulsona smanjuje na 4:3. Do kraja susreta Zatkoff je ipak spriječio ponovni povratak Sabresa.

St. Louis Blues ima priličnih problema s ozljedama i treba pomoć svih igrača. Onaj od kojeg se nije očekivalo u ranoj fazi sezone da će igrati ključnu ulogu, Colton Parayko, rookie branič koji je izabran kao 86. na draftu, nastavlja postizati važne golove. Protiv snažnog Anaheima domaćin je slavio s 2:1 i to preokretom nakon što je Anaheim stigao do prednosti. Hampus Lindholm doveo je Duckse u vodstvo da bi Vladimir Tarasenko poravnao, a Parayko na sredini zadnje trećine donio pobjedu domaćinu. Frederik Andersen skupio je 32 obrane, ali nije pomogao Ducksima.

Dallas je u produžetku uspio svladati Vancouver Canuckse, a pobjednički pogodak postigao je Jamie Benn nakon dvije i pol minute igre. Vodeći strijelac lige iskoristio je manjak koncentracije kod Canucksa, opalio i pogodio za važnu pobjedu. Canucksi su vodili s dva gola prednosti i činilo se na početku zadnje trećine da imaju pobjedu u rukama, ali po drugi put na susretu poravnao je Patrick Sharp i donio produžetak. Osim Sharpa i Benna strijelac za domaćina bio je i Jason Demers, a za goste su pogađali Alex Burrows, Alexander Edler i Radim Vrbata.

Sjajna utakmica u Edmontonu pred potpuno ispunjenim Rexall Placeom gdje su Oilersi ugostili vodeću momčad lige Canadiense. Nakon prve trećine izgledalo je da će Canadiensi glatko slaviti, vodili su 3:0 golovima Brendana Gallaghera, Torreya Mitchella i Alexa Galchenyuka, ali domaćin je uspio doći do preokreta. Za to je najzaslužniji Leon Draisaitl koji je u ovosezonskom debiju na dan utakmice pozvan iz AHL-a, propustio jutarnji trening i navečer srušio Canadiense. Postigao je dva pogotka, od kojih i onaj pobjednički 62 sekunde prije kraja susreta, a na putu do preokreta strijelci su bili i Brandon Davidson i Benoit Pouliot.

Colorado je uz 34 obrane Semjona Varlamova stigao do pobjede na gostovanju kod Tampa Bay Lightninga 2:1. Avsi su tako prekinuli seriju od četiri poraza, a Varlamov je upisao 108. pobjedu na golu Colorada čime je stigao na drugu poziciju svih vremena Colorada. Colorado je krenuo prema pobjedi krajem prve trećine golom Alexa Tanguaya, a sredinom druge na 2:0 povisio je Nate MacKinnon. Konačnih 2:1 ubrzo je postavio s igračem više Alex Killorn.

Mlada momčad Carolina Hurricanesa upisala je novu pobjedu i još jednom ju je donio veteran Ron Hainsey. U gostima kod favoriziranih Islandersa Carolina je slavila u produžetku, a Hainsey je zabio za pobjedu nakon dvije minute i 20 sekundi igre. Nakon prve trećine na semaforu je stajalo 1:1, domaćin je poveo golom Matta Martina, a izjednačio je Brock McGinn. Još jednom su Islandersi poveli, strijelac je bio Frans Nielsen, ali pet minuta prije kraja susreta Chris Terry izborio je produžetak.

New Jersey Devilsi nastavljaju s odličnim igrama u gostima. Četvrtu uzastopnu gostujuću pobjedu upisali su kod Philadelphije koju su svladali s 4:1 i tako u četvrtak bili najuvjerljiviji. Flyersi su poveli sredinom druge trećine golom Lukea Schenna, ali nakon toga Travis Zajac postiže dva, a Kyle Palmieri i Andy Greene po jedan pogodak za uvjerljivo slavlje gostiju.

Uz sjajnog Michaela Hutchinsona i njegovih 45 obrana Winnipeg Jetsi stigli su do 3:1 pobjede protiv Chicago Blackhawksa. Chicago je doputovao u odličnoj formi, imao je seriju od četiri pobjede u nizu, ali Hutchinson je spustio rampu. Patrick Kane doveo je aktualne prvake u vodstvo već u drugoj minuti da bi Blake Wheeler sredinom prve trećine poništio to vodstvo. Do kraja susreta Andrew Ladd i Mark Scheifele rade potpuni preokret i donose pobjedu Jetsima.

NHL:
Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 4:3
St. Louis Blues - Anaheim Ducks 2:1
Dallas Stars - Vancouver Canucks 4:3 produžetak
Edmonton Oilers - Montreal Canadiens 4:3
Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche 1:2
New York Islanders - Carolina Hurricanes 2:3 produžetak
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 1:4
Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!