Automoto

Valentino Rossi uložio žalbu CAS-u na kaznu zbog incidenta s Marquezom

HINA • petak, 30.10.2015.
Valentino Rossi uložio žalbu CAS-u na kaznu zbog incidenta s Marquezom
Foto: EPA

Talijanski motociklist Valentino Rossi uputio je žalbu Sportskom arbitražnom sudu u Lausanni nakon što je kažnjen zbog incidenta na posljednjoj utrci.

Rossi je na stazi Sepang International Circuit za vrijeme utrke nogom odgurnuo Španjolca Marca Marqueza nakon čega je španjolski vozač pao i odustao iz utrke. Rossi je kažnjen oduzimanjem tri boda i startom sa zadnjeg mjesta na posljednjoj utrci sezone u Valenciji 8. studenog.

Ukoliko CAS potvrdi kaznu, Rossi će u Valenciji morati napraviti čudo kako bi došao do naslova. Ukoliko njegov glavni konkurent Jorge Lorenzo pobijedi, Rossi će se morati probiti sa zadnje na drugu poziciju kako bi osigurao prvo mjesto. Rossi trenutačno vodi u klasi MotoGP sa 312 bodova, a Lorenzo je drugi sa 305 bodova.

CAS je objavio kako će odluku o žalbi donijeti najkasnije do 6. studenog. Posljednja utrka sezone je 8. studenog na stazi Ricardo Tormo u Valenciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10831.10.2015. u 15:15
    prema Guidi Medi, talijanskom komentatoru i dugogodišnjem poznavatelju Moto GP-a, Rossi će dobiti kaznu. Ispunio je uvjete jer je zakrivio pad. Da je taj potez bio isprovociran opasnom vožnjom Marqueza, je nedvojbeno. Međutim sam Rossi je poznat po takvim potezima (npr. Rossi vs. Stoner, 2008). Po... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik30.10.2015. u 18:23
    "Rossi je..za vrijeme utrke nogom odgurnuo Španjolca Marca Marqueza " ... je samo što mu se marquez naslonio glavom na nogu ( ovdje se lijepo vidi https://www.youtube.com/watch?v=3wTwy0zunxo ) a osim toga tko je gledao primjetio je izuzetnu agresivnost na rossia , kao da mu je cilj bio srušiti ga i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik