Zimski sportovi

Minnesota u golijadi svladala Blackhawkse, Montreal se vratio pobjedama

Branimir Korać • subota, 31.10.2015.
Minnesota u golijadi svladala Blackhawkse, Montreal se vratio pobjedama

Devet NHL utakmica odigrano je noćas, produžetaka nije bilo, a najzanimljivije bilo je u St. Paulu gdje je Minnesota u odličnom susretu svladala Chicago Blackhawkse s 5:4...

Odličan susret u St. Paulu i pobjeda domaće Minnesote protiv Blackhawksa. Chicago je tako stigao do drugog poraza u nizu dok je Minnesota upisala sedmu pobjedu. Jason Zucker odigrao je ključnu ulogu u ovoj pobjedi, započeo je golijadu i na kraju asistirao za pobjednički pogodak. "Svladali smo ih i prošle sezone u regularnom dijelu pa smo izgubili u doigravanju. Dok ne završimo njihovu sezonu onako kako su oni nama našu, nećemo biti zadovoljni", rekao je trener Wilda Mike Yeo.

Domaćin je poveo već nakon 18 sekundi kada je Scotta Darlinga nadmudrio Zucker, a do kraja prve trećine svaka momčad postigla je još po dva pogotka. Prvo je Chicago preokrenuo golovima Jonathana Toewsa i Brenta Seabrooka, a zatim je domaćin napravio isto pogocima Ryana Cartera i Charlieja Coylea. Na početku druge dionice Jared Spurgeon odveo je Minnesotu na 4:2, no do kraja četvrtine Toews i Anisimov vraćaju goste u igru. Ipak, već nakon 32 sekunde igre u zadnjoj trećini Nino Niederreiter po treći put dovodi Wild u vodstvo što je bio i posljednji pogodak. Gosti su završnih 20 minuta odigrali bez Mariana Hosse koji je zaradio ozljedu u prvom dijelu susreta.

Druga utakmica u dva dana bila je sretnija za Vancouver Canuckse. U prvoj su poraženi u Dallasu u produžetku, ali su zato u drugoj kod odmorne Arizone vrlo brzo stvorili visoku prednost i otišli do pobjede. "Večer ranije nismo uopće imali sreće, ali zato sada jesmo. Sve što nam nije tada ulazilo, ušlo je večeras i to je velika razlika", smatra trener gostiju Willie Desjardins.

Nakon tri utakmice pauze zbog ozljede domaćinu se vratio Antoine Vermette, ubilježio dvije asistencije, ali nije bilo dovoljno. Jared McCann, Alex Burrows i Brendan Gaunce zabili su za vodstvo gostiju 3:0 već nakon 11 minuta da bi domaćin počeo pokazivati znakove buđenja u drugom dijelu. Max Domi i Steve Downie smanjili su na 3:2, ali minutu nakon smanjenja Daniel Sedin odmiče Canuckse. Dvije i pol minute prije kraja susreta Tobias Rieder smanjio je na 4:3, ali nije bilo vremena za potpuni preokret.

Nakon sedam gostujućih utakmica, Carolina Hurricanesi napokon su se vratili kući. Ugostili su Colorado i upisali pobjedu 3:2 i tako nastavili seriju dobrih rezultata. Hurricanese nije poremetio niti rani izlazak Eliasa Lindholma koji je već u prvoj trećini zaradio ozljedu i nije se više vraćao na led.

Na prvi pogodak čekalo se 27 minuta, a onda su gosti poveli golom Alexa Tanguaya. Međutim nisu zadržali vodstvo i Carolina je napravila preokret golovima Victora Raska, Justina Faulka i Jeffa Skinnera. Cam Ward (30 obrana) bio je raspoložen na vratima i sve što je Colorado uspio bilo je smanjenje na 3:2 preko Carla Soderberga 30 sekundi prije kraja utakmice.

Detroit Red Wingsi i Ottawa Senatorsi ne mogu se pohvaliti dobrom formom. Očajnički su tražili pobjedu u međusobnom susretu, a s gostovanja ju odnosi Ottawa. Domaćinu nisu pomogle niti 32 obrane Jimmyja Howarda. "Trebali smo ovu pobjedu, moramo započeti seriju dobrih rezultata. Dva boda u gostima protiv divizijskog protivnika vrijede dvostruko", zadovoljan je bio Bobby Ryan.

Gosti su u susret ušli bez Mikea Hoffmana i Curtisa Lazara, a domaćini bez Mikea Greena i Kylea Quinceyja, bolje su se snašli Senatorsi koji su poveli krajem prve trećine pogotkom Kylea Turrisa. Sredinom druge trećine Matt Puempel povisio je na 2:0, a nadu domaćinu vratio je Henrik Zetterberg smanjenjem na 2:1.U završnici su Red Wingsi krenuli na sve ili ništa, ostavilo je to puno prostora Ryanu koji u zadnjoj minuti zaključuje priču pogotkom u praznu mrežu.

Boston Bruinsi odnose pobjedu s gostovanja kod Floride Panthersa koje su svladali s 3:1. 31 obrana Tukke Raska, vrlo dobar nastup Brada Marchanda i bilo je dovoljno za pobjedu. "Svaka utakmica je ista, svaki put želiš dati sve od sebe, ponekad stvari funkcioniraju, a ponekad ne. Srećom u ovom susretu neki odbijeni pakovi došli su do nas", rekao je Marchand koji je postigao dva pogotka i zaradio isključenje do kraja susreta nakon sudara s Dmitrijem Kulikovim dvije minute prije kraja susreta.

Osim Marchanda među strijelce upisao se svojim prvim ovosezonskim pogotkom Zdeno Chara u 30. minuti, Nick Bjugstad dvije minute kasnije smanjio je na 3:1, ali Rask do kraja susreta nije imao milosti prema napadačima Panthersa i sačuvao je svoju mrežu.

Sabresi se snalaze i bez Tylera Ennisa koji je propustio drugu utakmicu u nizu, ali Buffalo je ipak svladao Flyerse 3:1. Potez večeri svakako je fantastičan pogodak rookieja Jacka Eichela koji je ostavio bez šanse Neuvirtha (33 obrane).

Eichel je zabio na kraju prve trećine da bi na startu druge Ryan O'Reilly podignuo na 2:0. Sve je bilo jasno kada je Nicolas Deslauriers na početku treće dionice povisio na 3:0 te je tri i pol minute prije kraja Mark Streit samo smanjio zaostatak.

Po prvi put od 1975. godine jedan igrač New York Rangersa stigao je do hat-tricka, a da su mu kod sva tri pogotka asistirali suigrači iz iste linije. Uspio je to Mats Zuccarello koji je postigao sva tri pogotka u pobjedi protiv Toronto Maple Leafsa 3:1, a asistirali su mu Rick Nash i Derick Brassard. Prva napadačka linija Rangersa dominirala je susretom, Zuccarello je stigao do sedmog gola sezone, a jedini strijelac za goste bio je Joffrey Lupul dvije minute prije kraja susreta.

Montreal Canadiensi postali su prva momčad koja je ove sezone stigla do deset pobjeda. Nakon dva poraza u nizu, slavio je u Calgaryju s visokih 6:2 uz prvi hat-trick u karijeri Dalea Weisea. "Sjajan osjećaj. Imao sam dosad toliko prilika, praznih golova koje nisam smio promašiti i ovo je velika stvar", govorio je zadovoljni Weise.

Važnu ulogu u pobjedi igrao je i rookie Mike Condon koji je skupio 30 obrana. Weise i Nathan Beaulieu dva puta su dovodili goste u vodstvo da bi Jiri Hudler i Josh Jooris dva puta poravnavali. međutim nakon toga uslijedila je serija gostiju i četiri gola do kraja susreta - dva Weisea te po jedan Devantea Smith-Pellyja i Paula Byrona.

Washington Capitalsi slavili su protiv Columbus Blue Jacketsa 2:1 u zanimljivom dvoboju kojim su prekinuli negativan niz. Justin Williams i TJ Oshie donijeli su prednost Capitalsima da bi Matt Calvert smanjio na 2:1 iz sumnjive situacije nakon mogućeg prekršaja nad vratarom Holtbyjem. Srećom po Capitalse to nije utjecalo na njihovu pobjedu.

Rezultati:
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 5:4
Arizona Coyotes - Vancouver Canucks 3:4
Carolina Hurricanes - Colorado Avalanche 3:2
Detroit Red Wings - Ottawa Senators 1:3
Florida Panthers - Boston Bruins 1:3
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers 3:1
New York Rangers - Toronto Maple Leafs 3:1
Calgary Flames - Montreal Canadiens 2:6
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!