Zimski sportovi

Sedma pobjeda Kingsa u nizu, nastavljena serija i Bruinsa

Branimir Korać • nedjelja, 01.11.2015.
Sedma pobjeda Kingsa u nizu, nastavljena serija i Bruinsa

Bogat NHL program je iza nas, deset subotnjih dvoboja donijelo je puno uzbuđenja. Serije odličnih igara nastavili su Los Angeles Kingsi i Boston Bruinsi...

Serija Davida Krejčija od devet utakmica s bodom je zaustavljena, ali serija pobjeda Boston Bruinsa i dalje traje. Pet u nizu u gostima i odlična forma nakon otvaranja sezone s tri uzastopna poraza. Bruinsi su ugodno iznenađenje, a nova pobjeda došla je kod Tampa Bay Lightninga rezultatom 3:1. "Ova pobjeda nam puno znači iz više razloga. Ovo je bio naš prvi ispit ove sezone gdje smo igrali utakmice dva dana u nizu i dobro smo reagirali na njihov pritisak s kojim su ušli u utakmicu. Imali smo odgovor i kasnije smo bili bolji", kaže trener Bruinsa Claude Julien.

Ben Bishop na vratima Lightninga upisao je 31 obranu, no nije uspio spasiti svoju momčad. Tampa je povela u osmoj minuti golom Nikite Kučerova da bi u 17. Matt Beleskey izjednačio na 1:1. Na novi pogodak čekalo se do posljednje dionice kada Brett Connolly s dva igrača više donosi prednost Bostonu, a Brad Marchand na kraju pogotkom u praznu mrežu stavlja točku na i.

Detroit Red Wingsi osvetili su se Ottawi Senatorsima za poraz dan ranije. Ovaj put Red Wingsi slavili su u gostima 5:3 u velikoj večeri Henrika Zetterberga koji se upisao u povijest. Šveđanin je u prvoj trećini došao do 500. asistencije u karijeri, u drugoj do 800. poena u karijeri. "Jako sam sretan zbog tog dosega, igrao sam s puno velikih igrača koji su mi pomogli da to ostvarim. Pokušao sam upisati i 300. gol u karijeri, ali Karlsson je bio odlično postavljen i pak nije ušao", kaže legendarni Šveđanin.

Petr Mrazek primio je tri gola, ali i upisao 33 obrane te tako pomogao svojoj momčadi na putu do pobjede.Red Wingsi su vodili s 5:1, pogađali su Tomaš Tatar, Gustav Nyquist, Jonathan Ericsson, Dylan Larkin i Danny DeKeyser dok je za Ottawu zabio Kyle Turris. Kada su gosti već bili na visokoj prednosti, Mark Stone i Bobby Ryan tek su smanjili na konačnih 5:3.

Problemi s ozljedama ne utječu na St. Louis koji nastavlja s odličnim nastupima. Sada je upisao pobjedu protiv jake Minnesote 3:2 u produžetku. "Imamo puno igrača koji igraju uloge na koje nisu navikli i s minutažom na koju nisu navikli, ali odrađuju fantastičan posao. Svaku večer nam nedostaje pet, šest, sedam igrača, ali i dalje uzimamo bodove i to protiv odličnih momčadi. Minnesota to uistinu jest", zadovoljan je trener Bluesa Ken Hitchcock.

U ovom susretu svi golovi u regularnom dijelu postignuti su u prvoj trećini. St. Louis je poveo golovima Davida Backesa i Alexandera Steena, ali Jason Zucker i Erik Haula vraćaju goste. U produžetku Backes 34 sekunde prije kraja donosi pobjedu Bluesu. Inače kapetanu St. Louisa ovo su prvi golovi ove sezone.

U produžetku su slavili i Los Angeles Kingsi koji su s 4:3 bili bolji od Nashville Predatorsa. Pogodak odluke postigao je Jeff Carter 18 sekundi prije kraja produžetka i tako postigao sedmi pogodak protiv Nashvillea u zadnjih sedam utakmica. Kapetan domaćina Dustin Brown još uvijek čeka na prvi pogodak ove sezone, ali i bez toga Kingsi dobro guraju. Na prvi pogodak čekalo se do 25. minute kada Tyler Toffoli potvrđuje sjajnu formu i dovodi Kingse u vodstvo, ali do kraja trećine James Neal i Shea Weber rade preokret. Novi preokret bio je na redu u trećoj dionici kada Toffoli i Andy Andreoff vraćaju Kingse u vodstvo, ali Ryan Ellis šest minuta prije kraja donosi Predatorsima produžetak gdje ipak Kingsi slave. Svakako treba istaknuti i 31 obranu Jonathana Quicka na vratima Los Angelesa.

U Dallasu je proglašen "Sharp Week" u čast četiri gola Patricka Sharpa u tri utakmice ovog tjedna, a četvrti je stigao u pobjedi protiv San Jose Sharksa 5:3. Ipak junak domaćina bio je Antoine Roussel, njegov pogodak šest minuta prije kraja prelomio je utakmicu i odveo Dallas do pobjede. " Većinu večeri naša linija neće postići pogodak, pokušavamo biti što bolji u penalty killu i odrađivati posao. Ovaj put smo nagrađeni pogocima i sretni smo zbog toga", kaže Roussel koji je u četvrtoj liniji s Fiedlerom i Sceviourom.

Dallas je u utakmicu ušao s vodstvom 2:0 golovima Sharpa i Jasona Demersa, ali Sharksi su odgovorili preko Joea Pavelskog i Matta Nieta. Fiedler je ponovno vratio domaćina u prednost, no Joel Ward uoči zadnje trećine poravnava na 3:3. Tamo je Roussel treći put vratio prednost na stranu Dallasa, a Tyler Seguin na kraju je samo potvrdio pobjedu Starsa.

Nakon sedam uzastopnih poraza Blue Jacketsi promijenili su trenera i postavili na klupu Johna Tortorellu, polako se dižu, pod novim trenerom upisali su dvije pobjede i sada treći poraz. U Columbusu je slavio Winnipeg s 3:2 već u prvoj trećini tri puta svladavši Sergeja Bobrovskog. Rus je nakon toga preselio na klupu, Jetsi nisu uspjeli svladati Curtisa McElhinneya, ali domaćin nije poravnao. Bryan Little, Andrew Copp i Blake Wheeler bili su strijelci za Jetse, a Brandon Saad za domaćina. Na kraju je Scott Hartnell smanjio na 3:2, ali bilo je prekasno.

Calgary Flamesi su uz dozu sreće došli do pobjede u gostima kod Edmontona kojeg su svladali s 5:4. U tijesnom dvoboju presudio je Michael Frolik golom u samoj završnici 8.7 sekundi prije kraja kada je iz mrtvog kuta svladao Cama Talbota za prvi hat-trick u karijeri. "Stajan se borio za pak i došao sam u pomoć, pokušao sam ga samo izbiti i ušao je u gol. Bio je to sretan, ali i veliki pogodak", kaže Frolik.

Frolik je u ovom susretu stigao ujedno do svojih prvih ovosezonskih golova, a osim njega zabili su za Flamese i Brandon Bollig i TJ Brodie, također prve pogotke. Za Oilerse su strijelci bili Taylor Hall, Brandon Davidson, Teddy Purcell i Leon Draisatl.

Capitalsi nastavljaju skupljanje bodova u dvobojima protiv divizijskih rivala. 18. utakmicu u nizu uzeli su barem bod. Evgeni Kuznjecov zabio je nakon tri i pol minute produžetka i osigurao pobjedu. "Volim i raspucavanja, ali nemam ništa protiv ovakvog ishoda", rekao je Kuznjecov.

Florida je stigla u vodstvo početkom druge trećine preko Jussija Jokinena, no pogodak Jaya Beaglea početkom zadnje trećine osigurao je produžetak gdje je Kuznjecov zabio za pobjedu Washingtona.

Marc-Andre Fleury s 21 obranom u Torontu stigao je do 40. shutouta u karijeri i pomogao je Penguinsima da dođu do glatke pobjede 4:0 Bila je to prva utakmica Phila Kessela protiv Maplea Leafsa nakon odlaska u Pittsburgh, domaćin je ostavio bez pogotka Kessela, Crosbyja i Malkina, ali nije pomoglo. Chris Kunitz, Eric Fehr, Matt Cullen i Patric Hornqvist zabijali su za pobjedu gostiju.

Jiri Tlusty zbog ozljede je propustio domaći dvoboj protiv New York Islandersa, ali bez obzira na to stigli su do pobjede nakon penala. Vodili su 2:0 golovima Bobbyja Farnhama i Johna Moorea, Islandersi su se vratili golovima Andersa Leeja i Fransa Nielsena, ali u raspucavanju je presudio pogodak Mikea Cammallerija za pobjedu domaćina.

NHL, rezultati:
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 1:3
Ottawa Senators - Detroit Red Wings 3:5
St. Louis Blues - Minnesota Wild 3:2 produžetak
Los Angeles Kings - Nashville Predators 4:3 produžetak
Dallas Stars - San Jose Sharks 5:3
Columbus Blue Jackets - Winnipeg Jets 2:3
Edmonton Oilers - Calgary Flames 4:5
Florida Panthers - Washington Capitals 1:2 produžetak
Toronto Maple Leafs - Pittsburgh Penguins 0:4
New Jersey Devils - New York Islanders 3:2 penali

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!