Zimski sportovi

Nezadrživi Canadiensi nastavljaju skupljati bodove, visoko svladan i Winnipeg

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.11.2015.
Nezadrživi Canadiensi nastavljaju skupljati bodove, visoko svladan i Winnipeg

Winnipeg Jetsi imali su pretešku zadaću u nedjeljnim NHL dvobojima, gostovali su u Montrealu i upisali visok poraz od trenutno najbolje momčadi lige...

Montreal Canadiensi, vodeća momčad lige, nastavljaju s odličnim igrama. Potpuno su nadigrali i Winnipeg Jetse te čak 12. put u 13 utakmica postigao je najmanje tri gola, a već šesti put ove sezone najmanje četiri gola. S takvim napadom za Canadiense nema brige. "Nijedan golman neće se buniti ako napad ovako odrađuje posao. Igramo jako dobro u obrambenoj fazi i to utječe i na napadačku prezentaciju. Jako sam sretan zbog toga i užitak je gledati ovu momčad", rekao je Mike Condon koji je u ovom susretu skupio 18 obrana i ima četiri pobjede u isto toliko startova.

Canadiensi su brzo riješili susret i već na početku druge trećine imali su 4:0 golovima Paula Byrona, Tomaša Fleischmanna (dva) i Davida Deshairnaisa. Jetsi su pokušali spasiti stvar vađenjem Michaela Hutchinsona i uvođenjem Ondreja Paveleca, no već je bilo kasno. Do kraja druge dionice i Lars Eller upisao se među strijelce, a u zadnjoj trećini Chris Torburn postigao je počasni pogodak.

U zadnjih pet utakmica Colorado je postigao samo jedan pogodak u 24 powerplaya, no protiv Sharksa bio je dva puta uspješan i prekinuo je tu seriju loše igre s igračem više. Međutim niti to mu nije pomoglo, Sharksi su se uspješno oporavili od teškog poraza dan ranije protiv Dallasa i odnijeli su pobjedu. "Velika dva boda, trebali smo ih. Bili smo blizu u posljednjim susretima, ali ne dovoljno blizu da bi upisali pobjedu", kaže trener Sharksa Peter DeBoer.

Dobro otvaranje utakmice kratko je trajalo za Avse, poveli su golom Jaromea Iginle nakon šest minuta, ali manje od dvije minute kasnije Joel Ward je vratio goste. Stvari su krenule drugim smjerom kada je Brent Burns s igračem manje sredinom druge trećine preokrenuo rezultat, ali gotovo odmah Francois Beauchemin poravnava na 2:2. U ludih zadnjih minutu i pol susreta pada odluka. Burns prvo pogađa za 3:2, Joe Pavelski lomi susret, a Cody McLeod smanjuje na 4:3, sve to za 34 sekunde razmaka.

Buffalo Sabresi u gostima su iznenadili New York Islanderse koji su igrali ponovno bez Johna Tavaresa. Do pobjede su Sabresi došli preokretom u zadnjoj trećini. "Preokret i pobjeda u zadnjoj trećini je nešto što se ne viđa tako često na gostovanjima u ovoj ligi. Čestitke mojim igračima", zadovoljno je ustvrdio Dan Bylsma nakon susreta.

Islandersi su vodili od 34. minute golom Calvina de Haana, ali u zadnjoj trećini Matt Moulson i Sam Reinhart okrenuli su utakmicu.

Tampa Bay Lightning prekinula je niz od četiri uzastopna poraza pobjedom u Raleighu 4:3. Bila je to druga utakmica za goste u dva dana, no bez obzira na umor, uspješno su odradili posao. "Imali smo u posljednje vrijeme problema s vezanim utakmicama stoga je ovo bio motiv više za momčad. Tijekom susreta vidjelo se da nam se vraća osjećaj što nam je nedostajalo u nekim ranijim susretima", kaže trener Lightninga Jon Cooper.

Eric Staal dobro je otvorio utakmicu za domaćina pogotkom s kojim su prvu trećinu završili s vodstvom, međutim Ryan Callahan i Steven Stamkos donijeli su preokret u drugoj trećini dok su JT Brown i Tyler Johnson u zadnjoj dionici povisili na 4:1. U završnici su Kris Versteeg i Jordan Staal samo smanjili na konačnih 4:3. Dobru utakmicu na vratima Tampe odradio je Andrej Vasilevskij s 31 obranom.

Napokon bolje izdanje napada i dobra večer Frederika Andersena (40 obrana), pomogli su Ducksima da dođu do vrijedne pobjede protiv Nashvillea. Unatoč tek drugoj pobjedi, Ducksi su igrali dobro u sušnom razdoblju, ali napad je jednostavno bio neefikasan. U ovom susretu se to promijenilo. "Kada smo poveli u prvoj trećini, na licima svih na klupi vidjelo se olakšanje, napokon", opisao je trener Ducksa Bruce Boudreau.

Tri gola postigli su Ducksi u tom razdoblju, Rickard Rakell, Sami Vatanen i Andrew Cogliano odveli su ih do visoke prednosti. Do kraja susreta zabio je i Chris Stewart, a Shea Weber i Calle Jarnkrok samo su postavili konačnih 4:2.

Rezultati:
Montreal Canadiens - Winnipeg Jets 5:1
Colorado Avalanche - San Jose Sharks 3:4
New York Islanders - Buffalo Sabres 1:2
Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 3:4
Anaheim Ducks - Nashville Predators 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!