Zimski sportovi

Canucksi uz pomoć rookieja do pobjede, Blackhawksi prekinuli niz Kingsa

Branimir Korać • utorak, 03.11.2015.
Canucksi uz pomoć rookieja do pobjede, Blackhawksi prekinuli niz Kingsa

Svega tri NHL susreta bila su na rasporedu noćas, a u sva tri slavili su domaćini koji su u svakom susretu postigli po četiri pogotka. Prekinut je niz od sedam uzastopnih pobjeda Los Angeles Kingsa...

Niti 30 obrana Stevea Masona nije pomoglo Flyersima na gostovanju u Vancouveru. Canucksi su slavili s 4:1, a priča dana je rookie Jake Virtanen. Virtanen je odigrao devetu utakmicu u dresu Canucksa, a dan ranije mogao je odahnuti kada je saznao da ostaje s Canucksima i ne ide na posudbu. U nedjelju je Willie Desjardins žestoko iskritizirao Virtanena tijekom video analize, ali dan kasnije priopćio mu je da ostaje što mu je vraćeno prvim NHL pogotkom u karijeri.

Canucksi su imali odličan ulazak u utakmicu i poveli su već nakon 68 sekundi golom Jannika Hansena, a prednost su držali do početka druge dionice kada zabija Claude Giroux. Sredinom druge trećine domaćin je ponovno poveo, ovaj put za to je zaslužan Bo Horvat, a Virtanenov gol sredinom posljednje trećine prelomio je dvoboj. U završnici je samo Matt Bartkowski golom u praznu mrežu postavio konačnih 4:1.

Seriji od sedam pobjeda Kingsa u nizu stigao je kraj. U Chicagu su poraženi 4:2 u susretu u kojem je domaćin briljirao u posljednjoj trećini i stigao do preokreta. "U treću trećinu ušli smo s golom zaostatka, ali bili smo puni samopouzdanja. Veliki plus za nas predstavljala je činjenica da smo znali da se možemo vratiti. Imali smo dosta problema u igri pet na pet ove sezone, ali zato smo u ovom susretu zabili tri gola u takvim situacijama", rekao je jedan od najzaslužnijih za pobjedu Patrick Kane.

Chicago je prvi poveo, u šestoj minuti Jonathan Toews zabio je za prednost, ali do kraja prve trećine svoj prvi ovosezonski pogodak postiže Alec Martinez da bi krajem trećine Anže Kopitar postigao dol za preokret. Ipak, u zadnjoj dionici Chicago ponovno dolazi do vodstva golovima Kanea i Teuva Teravainena da bi točku na i s igračem manje minutu i pol prije kraja postavio Artem Anisimov.

Raspoloženi James Reimer s 43 obrane pomogao je Maple Leafsima da dođu do pobjede protiv Dallas Starsa. Slavili su s 4:1, preživjeli prvu trećinu u kojoj je Dallas prijetio preokretom i u drugoj odmaknuli golovima Joffreya Lupula.

Toronto je poveo prvim ovosezonskim golom veterana Brada Boyesa, ali manje od minute trebalo je gostima da preko Jamieja Benna dođu do poravnanja i bace domaćina u očaj. Maple Leafsi su dosta ovakvih utakmica izgubili, ali sinoć su bili uspješniji. Lupul je sjajno otvorio drugu trećinu, pogodio za 2:1, a 12 minuta kasnije zabio je i treći gol za olakšanje na domaćoj klupi. Priču je zaključio 13 sekundi prije kraja Morgan Rielly.

Rezultati:
Vancouver Canucks - Philadelphia Flyers 4:1
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 4:2
Toronto Maple Leafs - Dallas Stars 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!