Košarka

Cibona nestala nakon dobrog otvaranja, Antwerpen slavio u Zagrebu

Davor Kovačević • srijeda, 04.11.2015.
Cibona nestala nakon dobrog otvaranja, Antwerpen slavio u Zagrebu
Foto: FaH

Iz prednosti od 15 koševa viška kojih je imala sredinom druge četvrtine, Cibona je utakmicu s Antwerpenom zaključila na -14. Belgijci su s 92:78 slavili u Zagrebu.

Cibona nije potvrdila pobjedu s otvaranja u Lisabonu. Antwerpen je uzeo pobjedu u Draženovom domu i to uvjerljivu pobjedu premda je otvaranje utakmice sugeriralo utakmicu u nekom drugom smjeru.

Onom Ciboninom koja je nakon dobro odigrane prve četvrtine i pola druge jednostavno nestala s parketa. Vanjski šut, malo iznad 30 %, nije služio i ogromna prevlast u skoku praktički nije donijela ništa dobroga. Cibosi su samo u napadu uhvatili 17 skokova, dok je belgijska momčad, čiji novi trener nije mogao poželjeti bolji start, ukupno imala tek devet više.

Već u osmoj minuti domaći su stvorili 15 koševa viška (23:8). Florence je u toj seriji ugradio devet poena, Jagodić Kuridža sa sljedećim Ciboninim ubačajem također jednak broj, a dok je on kupio gotovo sve ispod belgijskog obruča, mlađi Žižić je kupio sve belgijske promašaje.

Cibona je propustila zatvoriti uvodnu četvrtinu s osjetnijom prednošću, Antwerpen je sa sirenom smanjio na -7, a ista stvar dogodila se i u drugoj četvrtini u kojoj je Cibona imala 41:29, ali na veliki odmor otišla s tek mala četiri poena viška (43:39).

Počela je Cibona patiti u organizaciji napada, redale su se izgubljene lopte, a Belgijci usred Zagreba složili seriju od 38-11, koju je inicirao Scott s dvije trice, a nastavili Vaughn i Smith za 67:52 pred kraj treće četvrtine koju su cibosi ipak zaključili svojom manjom serijom od sedam poena za kakvu-takvu nadu uoči posljednjih deset minuta.

No Belgijci, izrazito racionalni u šutu za tri poena sa 7/11 u tri četvrtine, nisu dali Ciboni da iole ozbiljnije zaprijeti. Ne s tek Florenceom i Kuridžom koji su večeras mogli zabiti, a Kuridža je od svoja 23 poena, uz 11 skokova, 17 potpisao sa slobodnih bacanja. Cibonin Amerikanac podijelio je tek jednu asistenciju uz 22 poena i 6/16 iz igre. Žižić je pred kraj stigao do 16 ubačenih poena dodao i 14 skokova. Dva igrača manje-više zabijala su i za Antwerpen, bili su to Vaughn s 24 i Basabe s 20, no oni su za razliku od (kratke) zagrebačke klupe, na svojoj imali znatno više poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!