Zimski sportovi

Washington nadigrao Bruinse, Columbus u gostima priredio iznenađenje protiv Kingsa

Branimir Korać • petak, 06.11.2015.
Washington nadigrao Bruinse, Columbus u gostima priredio iznenađenje protiv Kingsa

Bogat NHL program bio je u noći s četvrtka na petak s nekoliko odličnih utakmica. Alex Ovečkin nastavio je nizati poene i u pobjedi protiv Bruinsa dok je neočekivanu gostujuću pobjedu uzeo Columbus...

Aleksandar Ovečkin nastavio je seriju utakmica s barem jednim bodom ove sezone i pomogao je Capitalsima da dođu do pobjede protiv Boston Bruinsa. Slavili su s 4:1, a veliki posao odradio je s 28 obrana i Braden Holtby koji je bio pred shutoutom, no nesretni odbijanac spriječio ga je u tome.

Taj odbijanac dogodio se već u 13. minuti susreta kada je pak upućen od strane Jimmyja Hayesa završio u mreži nakon čega je Ovečkin poravnao na 1:1 do kraja prve trećine. Veteran Brooks Laich na početku druge trećine svojim prvim ovosezonskim golom donio je preokret Capitalsima da bi John Carlson povisio na 3:1 u 28. minuti. U završnici susreta branič Karl Alzner postigao je pogodak za 4:1, svoj prvi ove sezone i tako postavio konačan rezultat.

Za iznenađenje su se pobrinuli Columbus Blue Jacketsi koji su u gostima svladali Los Angeles Kingse s 3:2. 31 obrana Sergeja Bobrovskog bila je dovoljna Blue Jacketsima za pobjedu protiv favoriziranog protivnika. Promjena trenera definitivno je dobro utjecala na Columbus, od dolaska Johna Tortorelle momčad izgleda puno bolje i uostalom napokon skuplja bodove. U ovom susretu na putu do slavlja nije ih omela niti činjenica da u drugoj trećini nisu imali niti jedan udarac na gol Quicka.

U prvoj trećini gosti su vodili 2:1 golovima Cama Atkinsona i Brandona Dubinskog dok je Alec Martinez bio strijelac za domaćina. Preživjeli su Blue Jacketsi vrlo lošu drugu trećinu da bi u trećoj polovicom povećali vodstvo preko Gregoryja Campbella, prvog u dresu Columbusa. Minutu prije kraja Jeff Carter samo je smanjio na 3:2.

Calgary Flamesi svladali su Philadelphiju nakon produžetka s 2:1. Susret s malo pogodaka završen je pobjedom domaćina koju je osigurao u 35. sekundi produžetka Mikael Backlund. "Sa zadovoljstvom prihvaćam ovaj pogodak. Nisam imao dobar ulazak u sezonu i lijepo je doći do pobjedničkog gola", rekao je Backlund.

Josh Jooris doveo je Calgary u vodstvo već u petoj minuti, ali nikako domaćin nije mogao prelomiti utakmicu. Na kraju druge trećine prvi ovosezonski pogodak postigao je Michael Raffl i tako prekinuo post da bi Backlund u produžetku ipak donio bodove Calgaryju.

Montreal Canadiensi igraju odlično na početku sezone, a posebno se to odnosi na Dalea Weisea koji je protiv Islandersa stigao već do osmog pogotka u sezoni. Canadiensi su slavili s 4:1, bili su bolji protivnik od Islandersa i upisali očekivanu pobjedu.

Weise je krajem prve trećine doveo domaćina u vodstvo da bi u drugoj trećini Kyle Okposo izjednačio na 1:1. Odluka je pala u zadnjoj dionici kada David Desharnais, Brendan Gallagher i Tomaš Plekanec odvode Canadiense do visokih 4:1.

Poraz Minnesoti u ovom trenutku predstavlja najmanji problem. Veći problem je ozljeda Zacha Parisea za kojeg je upitno koliko će pauzirati nakon što je zaradio udarac u koljeno u dvoboju s Jamesom Nealom. Nashville je na kraju slavio s 3:2, no nakon susreta iz redova Wilda najveća je bila zabrinutost oko stanja Parisea.

Na prvi pogodak čekalo se do završnice druge trećine kada je Mike Fisher doveo Predatorse u vodstvo da bi vrlo brzo poravnao Marco Scandella. Odmah na startu zadnje trećine Roman Josi vratio je prednost na stranu Predatorsa, Matt Dumba je ponovno izjednačio, a pet i pol minuta prije kraja prvi ovosezonski pogodak u pravi trenutak postiže Cody Hodgson.

Antoine Vermette zbog ozljede je propustio i petu od zadnjih šest utakmica Coyotesa, no Arizona je ipak slavila protiv Colorada s 4:2. Junak Coyotesa bio je Nicklas Grossmann koji je postigao dva pogotka. "Uvijek mi je najvažnije dobro odraditi svoj obrambeni posao, ali lijepo je sudjelovati i u napadu", rekao je odlični branič.

Grossmann je svoj prvi pogodak u sezoni postigao u sedmoj minuti i doveo Arizonu u vodstvo, a drugi pogodak postigao je u 26. minuti kada je povisio na 3:1. U međuvremenu je Tobias Reider bio strijelac za Coyotese, a Cody McLeod za goste. Četiri minute prije kraja susreta utakmicu je u neizvjesne vode vratio Matt Duchene da bi Jordan Martinook 15 sekundi prije kraja golom za 4:2 otklonio svaku sumnju.

San Jose je deset godina čekao na domaću pobjedu protiv Floride Panthersa. Napokon je slavio i to uz odličan nastup rezultatom 5:2. Odličan je bio veteran Patrick Marleau koji je postigao prekrasan pogodak, ukupno 997. bod u dresu Sharksa. "Kao da je letio večeras, a gol govori sve sam za sebe. Odigrao je fantastičnu utakmicu, bio je po cijelom ledu i sretan sam njegovim nastupom", komplimentirao je iskusnom napadaču trener Peter DeBoer.

Nakon prve trećine San Jose je vodio s 2:1 golovima Brenta Burnsa i Joonasa Donskoja, a Vincent Trocheck smanjio je na 2:1. Marleau je povećao prednost na početku druge trećine, Brandon Pirri smanjio je na 3:2, ali prvi gol braniča Marca Edouarda Vlasica na kraju druge dionice prelomio je susret. Chris Tierney stavio je točku na i minutu prije kraja dvoboja.

30 obrana Andreja Vasilevskog pomoglo je Tampi na putu do pobjede protiv Buffalo Sabresa koji su svladani s 4:1. Susret je odlučen u prvoj trećini, tu su gosti pobjegli na 3:0 i Buffalo se više nije mogao vratiti.

Steven Stamkos, Tyler Johnson i Nikita Kučerov doveli su Lightning do visoke prednosti, Jack Eichel smanjio je na 3:1, ali domaćin bliže od toga nije došao. Victor Hedman svojim prvim ovosezonskim golom postavio je konačnih 4:1.

Vrlo zanimljiv dvoboj odigrali su Ottawa i Winnipeg, a Senatorsi su slavili nakon penala 3:2. Craig Anderson završio je susret s 38 obrana i igrao veliku ulogu u ovoj pobjedi. Cody Ceci i Bobby Ryan odveli su Ottawu do 2:0, ali Jetsi su se vratili preko Andrewa Ladda i Dustina ByfuglienaMika Zibanejad postigao je posljednji pogodak i donio pobjedu Ottawi.

Rezultati:
Washington Capitals - Boston Bruins 4:1
Los Angeles Kings - Columbus Blue Jackets 2:3
Calgary Flames - Philadelphia Flyers 2:1 produžetak
Montreal Canadiens - New York Islanders 4:1
Minnesota Wild - Nashville Predators 2:3
Arizona Coyotes - Colorado Avalanche 4:2
San Jose Sharks - Florida Panthers 5:2
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 1:4
Ottawa Senators - Winnipeg Jets 3:2 penali

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!