Zimski sportovi

Dallas pobjedom u Detroitu do vrha Zapada, Bruinsi u gostima svladali Islanderse

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.11.2015.
Dallas pobjedom u Detroitu do vrha Zapada, Bruinsi u gostima svladali Islanderse

Četiri NHL dvoboja odigrana su noćas, a uspješni su bili gosti koji su uhvatili dvije pobjede, a jedan poraz upisali su u produžetku. Bruinsi su u gostima svladali Islanderse, a Dallas je gostujućom pobjedom stigao do vrha Zapada...

37 obrana Tuukke Raska pomoglo je Boston Bruinsima da dođu do gostujuće pobjede kod New York Islandersa. "Sjajno sam se osjećao, ovo je pobjeda cijele momčadi. Mislim da smo se na pravi način držali dogovora", rekao je Finac nakon susreta u kojem je Boston prekinuo seriju od tri uzastopna poraza.

Boston je u utakmicu krenuo pogotkom Ryana Spoonera u 13. minuti, a u 35. na 2:0 povisio je Patrice Bergeron. Sedam minuta prije kraja Johnny Boychuk tek je smanjio na konačnih 2:1.

Dallas Starsi imaju najbolji početak sezone u povijesti franšize. Nova pobjeda vodeće momčadi Zapada došla je u gostima kod Detroit Red Wingsa koji su svladani s 4:1.

Patrick Sharp u osmoj minuti doveo je goste u vodstvo, a nakon toga je Valeri Ničuškin stigao do svojeg prvog ovosezonskog pogotka. U samoj završnici prve trećine Gustav Nyquist smanjio je na 2:1 i do same završnice susreta vodila se velika borba. Ipak Dallas preko Tylera Seguina i Codyja Eakina minutu prije kraja bježi na 4:1.

Odličnu utakmicu odradio je i Corey Crawford koji je upisao 34 obrane i tako pomogao Blackhawksima da dođu do pobjede protiv Edmonton Oilersa 4:2. Patrick Kane podignuo je formu, igra sve bolje i pokazao je to i u ovom susretu.

Hawksi su se odvojili već u prvoj trećini s dva pogotka rookieja Artema Panarina da bi na početku zadnje trećine prvi ovosezonski pogodak postigao Jordan Eberle i smanjio na 2:1. Patrick Kane vratio je komotnu prednost na stranu domaćina šest i pol minuta prije kraja da bi Andrej Sekera prekinuo post i dvije minute prije kraja smanjio na 3:2. Ipak do kraja gosti nisu uspjeli doći do poravnanja, čak štoviše, uspješan ruski dan zaključio je Artem Anisimov golom za 4:2 šest sekundi prije kraja.

Burna utakmica s više od 80 minuta isključenja otišla je na stranu New Jersey Devilsa koji su svladali Vancouver Canuckse s 4:3 u produžetku. Devilsi su protekle dvije sezone na dnu lige po broju pobjeda u produžetku, no protiv Canucksa su bili uspješni. Slavili su s 4:3 golom Kylea Palmierija nakon tri i pol minute.

Canucksi su već nakon dvije minute igre vodili golom Chrisa Higgins da bi Adam Henrique i Mike Cammalleri preokrenuo rezultat do kraja prve trećine. Sergej Kalinjin povisio je vodstvo sredinom druge trećine, ali Alexander Edler i Sven Baertschi poravnali su na 3:3 prije kraja trećine. Bez pogodaka bilo je u zadnjoj trećini da bi u produžetku Palmieri donio pobjedu Devilsima.

Rezultati:
New York Islanders - Boston Bruins 1:2
Detroit Red Wings - Dallas Stars 1:4
Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers 4:2
New Jersey Devils - Vancouver Canucks 4:3 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!