Tenis

Spasili dvije meč-lopte: Dodig i Melo velikim preokretom stigli do prve pobjede u Londonu

Davor Kovačević • ponedjeljak, 16.11.2015.
Spasili dvije meč-lopte: Dodig i Melo velikim preokretom stigli do prve pobjede u Londonu
Foto: Kristijan Komarica

Iako u sat vremena tenisa nijednom nisu zaprijetili na servis Francuza Mahuta i Herberta, kada je bilo najpotrebnije, Ivan Dodig i Marcelo Melo odigrali su najbolje. Spasili su dvije-meč lopte i u trećem setu nastavili uspješnu tradiciju otvaranja nastupa u Londonu.

Baš kao što su tako otvarali svoj nastup u prethodna dva navrata, prošle i pretprošle godine, Ivan Dodig i Marcelo Melo potrudili su se da ni njihov treći zajednički dolazak u London ne bude iznimka. I to svojski potrudili jer su milimetri dijelili Hrvata i Brazilca da pobjede s otvaranja završnice najboljih tenisača svijeta zamjene porazom.

Francuska kombinacija Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut sat vremena igrala je vrhunski tenis. Toliko dobar da Dodig i Melo do njihovog servisa za meč nisu mogli ni do break-lopte. A onda je hrvatsko-brazilska kombinacija spasila dvije meč-lopte i okrenula meč super tie-breaku trećeg seta.

Do tog servisa za meč dvojice Francuza Dodig i Melo čak su tri puta gubili svoj početni udarac na kojemu se problem krio u igri iza drugog servisa. Dotad su osvajal itek svaki treći poen (7/21), a kako su na returnu osvojili tek sedam poena, malotko je mogao predvidjeti preokret koji je uslijedio.

Herbert je izgubio servis nakon što je druga meč-lopta francuskog para ujedno bila i break-lopta za Dodiga i Mela koji su samo uzeli poklon mlađeg Francuza u vidu tri dvostruke servis-pogreške. I još se jednom hrvatsko-brazilska kombinacija morala vraćati iz mrtvih kada je na startu 13. igre drugog seta uplovila u zaostatak od 1:4. Uslijedila je serija od šest poena, a na valu dva velika preokreta Dodig i Melo posao su dovršili u velikom tie-breaku trećeg seta.

Pobjeda je to koja širom otvara vrata polufinala za što će vrlo vjerojatno Dodigu i Melu dostatna biti i jedna pobjeda u sljedeća dva meča. Prvi od ta dva je u srijedu protiv poljsko-srpske kombinacije Matkowski-Zimonjić.

ATP World Tour Finals:
I. Dodig, M. Melo (Hrvatska/Brazil) – P.-H. Herbert, N. Mahut (Francuska/Francuska) 3:6, 7:6 (4), 10:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tko Gdje17.11.2015. u 00:04
    Lucky
    Tko Gdje