Tenis

Dodig i Melo ponovno preokretom do pobjede za ostanak u igri za drugo mjesto

Branimir Korać • petak, 20.11.2015.
Dodig i Melo ponovno preokretom do pobjede za ostanak u igri za drugo mjesto
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Dodig i Marcelo Melo stigli su do druge pobjede na završnom Mastersu u Londonu i tako su ostali u igri za prolazak u polufinale. Da bi se tamo našli, trebaju pobjedu Rojera i Tecaua protiv Herberta i Mahuta...

Hrvatsko-brazilska kombinacija Ivan Dodig i Marcelo Melo stigla je na završnom Mastersu u Londonu do druge pobjede, ali joj to još uvijek ne garantira prolaz u polufinale.

Da bi se tamo našli, Dodig i Melo nadaju se pobjedi Jean-Juliena Rojera i Horije Tecaua protiv Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta.

Dodig i Melo još jednom su bili u zaostatku i morali se izvlačiti, ali su isto tako još jednom pokazali kako su psihički vrlo jaki i u igri živaca trećeg seta među najboljim parovima svijeta.

Prvi set izgubili su u završnici kada nisu zadržali svoj servis kod 4:3, Matkowski i Zimonjić tu su došli do breaka i osvojili prvi set sa 6:3.

U drugom setu bolje izdanje Dodiga i Mela, napravili su rano break i odvojili se na 4:2, no na servisu za set Matkowski i Zimonjić se vraćaju, ali samo kratko jer Dodig i Melo rade novi break koji im ovaj put donosi set sa 7:5.

Odluka je pala u trećem setu, tzv. match tie-breaku gdje su Dodig i Melo od 6:6 nanizali četiri poena i stigli do druge pobjede u skupini.

Rezultat:
Dodig/Melo (Hrvatska/Brazil) - Matkowski/Zimonjić (Poljska/Srbija) 3:6, 7:5, 10:6

Ljestvica:
1. Rojer/Tecau 2-0
2. Dodig/Melo 2-1
3. Herbert/Mahut 1-1
4. Matkowski/Zimonjić 0-3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.11.2015. u 20:46
    It's the ol' razzmatazz! :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.11.2015. u 16:02
    odlučujući poen najveća glupost koju sam vidio
    Obrisan korisnik