Tenis

Murray se okreće Davis Cupu, Stan Wawrinka slavio u dvoboju na sve ili ništa

Branimir Korać • petak, 20.11.2015.
Murray se okreće Davis Cupu, Stan Wawrinka slavio u dvoboju na sve ili ništa
Foto: EPA

Posljednji polufinalist Mastersa u Londonu je Stan Wawrinka. U posljednjem susretu natjecanja u skupini za protivnika je imao Andyja Murraya, pobjednik je išao izravno u polufinale dok je poraženi završavao s nastupom...

Andy Murray pred svojim navijačima u Londonu tražio je pobjedu protiv Stana Wawrinke i prolazak u polufinale završnog Mastersa. Međutim i Wawrinka je imao isti ulog, također je znao da ga pobjeda vodi dalje te je na kraju do nje i došao.

Koliko god u prvi mah poraz poli Murraya, brzo će se oporaviti jer ga očekuje vrlo važan posao sljedećeg vikenda kada u finalu Davis Cupa Velika Britanija gostuje kod Belgije.

Wawrinka je imao hendikep što je igrao "u gostima", no odigrao je vrlo dobar meč, bio je izuzetno motiviran i ipak je zaslužio mjesto u polufinalu.

U prvom setu obojica igrača držali su početne udarce u prvih sedam gemova da bi onda Murray pokleknuo i izgubio servis. Međutim brzo se oporavio i kod 5:3 vratio break te je set otišao u 13. igru. Tamo je Britanac prvi preuzeo inicijativu, došao do 4:1, no nakon toga izgubio narednih šest poena i izgubio set.

Wawrinka je odmah na početku drugog seta napravio break i na pravi način krenuo u odlučujući set. Prednost je podebljao duplim breakom za 5:2, no na servisu za meč nastali su problemi.

Prvi nije iskoristio i Murray je vratio jedan izgubljeni servis da bi na drugom izvukao 15:40 i uspio realizirati drugu meč loptu.

U polufinalu igrat će protiv Rogera Federera dok se u drugom polufinalu sastaju Novak Đoković i Rafael Nadal.

Program u subotu:
13:00 Bopanna/Mergea - Dodig/Melo
15:00 Nadal - Đoković
19:00 Rojer/Tecau - Bryan/Bryan
21:00 Federer - Wawrinka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.11.2015. u 10:18
    Wawrinka ide u finale!
    Obrisan korisnik