Rukomet

Nexe remizirao s Nantesom u zadnjem pretkolu EHF Kupa

Jelena Bagarić • nedjelja, 22.11.2015.
Nexe remizirao s Nantesom u zadnjem pretkolu EHF Kupa

Rukometaši našičkog Nexea odigrali su neriješeno (26:26) na domaćem terenu protiv francuskog Nantesa. Iako su gosti bili favoriti, Nexe je uspio remizirati iako je čak bio i blizu pobjedi, no u zadnjim sekundama utakmice Nantes je izjednačio.

RK Nexe Našice – HBC Nantes 26:26 (12:14)

EHF Kup, 3.pretkolo, 1.utakmica

ŠD OŠ kralja Tomislava, Našice. Gledatelja 1950

Suci: Vadims Jaskins i Eduards Zabko (obojica iz Latvije)

RK NEXE: Juzbašić (11+0), Lelić, Eter 1, Mrđenović 2, Barišić Jaman 3, Zrnić 5(2), Sršen 5, Jurjević 2, Sokolić 1, Nuić 2, Božić Pavletić 2, Sakić, Halilković 2, Vegar 1, Nenadić, Herceg.
Trener: Zdenko Kordi

HBC NANTES: Schulz (11 obrana), Entrerrios 6, Gharbi 1, Claire 3, Rivera 4, Nyateu 1, Tournat 4, Škof, Feliho, Komogorov, Salmon, Delecroix, Salinas 5, Balaguer 2, Vergely.
Trener: Thierry Anti

Sedmerci: Nexe 3(2), Nantes -

Isključenja: Nexe 6 minuta, Nantes 4 minute

Odličan otpor i igru pružili su rukometaši Nexea u prvom susretu trećeg pretkola EHF Kupa protiv francuskog Nantesa. Baš Nantes prošle je godine izbacio Varaždin s kojim je i Nexe ove godine igrao u pretkolu EHF Kupa. Bilo je vrijeme da se Nantesu revanšira bar jedna hrvatska momčad, a Nexe je tome na svom parketu bio jako blizu.

Obje momčadi dobro su otvorile susret. U prvih deset minuta rezultat je bio izjednačen, no Rodrigo Salinas i Valero Rivera donijeli prednost od dva pogotka Nantesu u 11. minuti. Sedam minuta kasnije preko David Balaguera Nantes dolazi i na plus tri što je čuvao skoro do same završnice prvog dijela kada je Nexe uspio minimalno smanjiti zaostatak pa se na odmor otišlo s prednošću od dva pogotka za goste (14:12).

U nastavak odlično ulazi Nexe i ubrzo dolazi do izjednačenja. Već u 33. minuti na semaforu je stajalo 14:14. Prvo vodstvo Nexea u nastavku stiglo je tek u 50. minuti kada su minimalno poveli 21:20. Igralo se do samoga kraja gol za gol, ali je Nexe u toj situaciji bio onaj koji je prvi zabijao za vodstvo, a Nates bio prisiljen izjednačavati. U zadnju minutu Nexe je ušao s pogotkom prednosti 26:25, ali zadnjih 38 sekundi susreta pripali su Nantesu koji je sa zvukom sirene preko Balaguera Nantes dolazi do izjednačenja.

Najefikasniji u redovima domaće momčadi bili su Ivan Sršen i Vedran Zrnić sa po pet postignutih pogodaka. Vratar Martin Juzbašić skupio je 11 obrana. Kod Nantesa istakao se Alberto Entrerrios s šest pogodaka, dok je pogodak manje dodao Salinas. Uzvratni susret igra se za tjedan dana u Nantesu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!