Nogomet

Mladi Modri slavili u Londonu i izborili daljnje natjecanje u Ligi prvaka

Denis Drljepan-Mihoci • utorak, 24.11.2015.
Mladi Modri slavili u Londonu i izborili daljnje natjecanje u Ligi prvaka
Foto: FaH

U petom susretu skupine F juniorske Lige prvaka Dinamo je slavio na Meadow Parku rezultatom 2:1 protiv lidera skupine Arsenala te je time izborio daljnje natjecanje zahvaljujući boljem međusobnom omjeru s Olympiakosom...

Kolo prije kraja mlada momčad Dinama izborila je daljnje natjecanje kroz Ligu prvaka. Izabranici Marija Cvitanovića slavili su u Londonu s 2:1 protiv lidera skupine Arsenala.

Prvu veću priliku na susretu imao je gostujući sastav. Nakon ubačaja s lijeve strane lopta je stigla do Amera Gojaka, ali njegov udarac s desetak metara odlazi visoko preko gola.

Najveću priliku u prvom poluvremenu imao je Arsenal nakon deset minuta igre. Donyell Malen izbio je sam pred vratara, odlučuje se na udarac iz kosa, no lopta odlazi pored Adriana Šempera, ali i pored desne stative.

U 30. minuti Christopher Willock je ubacio loptu u šesnaesterac, u gužvi je prvi do lopte stigao Malen, ali Šemper ipak uspijeva riješiti gužvu pred svojim vratima.

Pet minuta kasnije Gojak je sjajno pucao s dvadesetak metara u donji lijevi kut, ali vratar domaćina Hugo Keto loptu skreće u korner. S rezultatom 0:0 momčadi su otišle na odmor.

Do prednosti Dinamo stiže u 54. minuti, a autor sjajnog pogotka je Josip Brekalo. 17-godišnjak nakon solo prodora upućuje udarac u donji desni kut s vrha šesnaesterca, a Keto je ovoga puta nemoćan.

U 69. minuti Dinamo stiže do drugog pogotka na susretu. Marijan Čabraja ubacuje s lijeve strane lopta stiže do Gojaka koji lijepo puca, a nakon nespretne reakcije Keta lopta završava u mreži za povećanje prednosti mlade momčadi Dinama.

Do smanjenja Arsenal stiže u 78. minuti. Willock ubacuje pred vrata u gužvu, a tamo se najbolje snalazi Stephy Mavididi te nekako gura tu loptu iza Šempera. Mavididi je u igri proveo tek četiri minute prije što je postigao pogodak.

Kolo prije kraja Dinamo ima tri boda više od trećeplasiranog Olympiakosa, ali zbog boljeg međusobnog odnosa Dinamo je izborio daljnje natjecanje. U sljedećem kolu dočekuje posljednju momčad skupine Bayern München.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir25.11.2015. u 11:36
    Bravo za juniore!! Velika pobjeda protiv jednog od favorita youth LP-a. Bilo bi odlično, kada bi dinamo u zadnjem kolu uspio uhvatiti 1 mjesto u skupini, te tako izbječi dodatno kolo u koje ide drugoplasirani. Čestitke na uspjehu. Nakon raznih turnira, EP-a U17, SP-a U17, ovo je još jedna potvrda... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik25.11.2015. u 01:41
    Tnx
    Obrisan korisnik
  • Spoljo24.11.2015. u 18:29
    http://www.uefa.com/uefayouthleague/season=2016/standings/round=2000700/group=2004247/index.htmlTrenutno u krugu Dinamo, Arsenal, Olympiacos:Dinamo 7 bodovaArsenal 6Olympiacos 1Arsenal i Olympiacos igraju međusobno zadnje kolo.Ako se gledaju međusobni omjeri u slučaju istog broja bodova, Dinamo ne... [više na forumu]
    Spoljo
  • Obrisan korisnik24.11.2015. u 18:23
    Dinamo ima 4 boda protiv Olympiacosa i 3 protiv Arsenala, tu samo Arsenal može ispasti, ne i Dinamo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.11.2015. u 17:29
    Što ako Dinamo izgubi od Bayerna, a Olympiakos dobije Arsenal doma, onda sve tri momčadi iammju po deset bodova..Jel i tada Dinamo osigurao prolaz?
    Obrisan korisnik