Košarka

Cibona izgubila i posljednju šansu za prvo mjesto, Antwerpen i dalje neporažen

Davor Kovačević • utorak, 24.11.2015.
Cibona izgubila i posljednju šansu za prvo mjesto, Antwerpen i dalje neporažen
Foto: FaH

Bez ikakvog učinka Florencea i bez Ante Žižića Cibona je i drugi put upisala poraz od belgijskog Antwerpena čime je zagrebačka momčad ostala bez šanse za prvo mjesto skupine. S 82:69 Antwerpen je i dalje ostao neporažen u skupini B.

Cibona je i definitivno izgubila šansu za prvo mjesto u skupini Fibina Europe Cupa. Minimalan zadatak za očuvanje bilo kakvih kalkulacija bila je pobjeda u Antwerpenu, poželjno i s većom razlikom nego je belgijska momčad prošla kroz Draženov dom, no Cibona je na kraju i u Belgiji ostala 13 poena daleko i od tog minimalnog zadatka.

Bez Ante Žižića koji će zbog slomljene vilice pauzirati otprilike dva tjedna i mladog Slovenca Šiška, Cibonina rotacija u Antwerpenu brojila je deset igrača. Iako je bio u zapisniku, ovom dvojcu možemo pridodati i Amerikanca Florencea koji je odigrao najslabiju utakmicu u dresu Cibone. Makar je podijelio osam asistencija, Zagrepčani od njega trebaju puno više od dva poena za 25 minuta.

Ipak, pogađali su ostali. Pogotovo na početku. Četiri trice postigla je zagrebačka momčad u prvoj četvrtini, dvije su bile Hukićevo djelo u malom nizu, pa je Cibona pred kraj iste stvorila svojih najvećih 20:13.

Kao i u prvoj utakmici u Zagrebu, od starta drugog poluvremena Belgijanci su počeli pogađati i lagano bježati od Cibone. Do 25. minute Rimčeva je momčad držala egal kada je u seriju ušao Smith koji je s tri trice u kratkom razdoblju odveo svoju momčad na 62:49. Tu je četvrtinu domaćin dobio s 25:11, a za Cibonu nezaustavljivi Smith u njoj ubacio 12 poena.

Prednost se brzo popela i na okruglih 20 razlike (75:55), a za ublažavanje konačne razlike najveću zaslugu ima Andrija Žižić koji je u posljednje tri i pol minute kada je zamijenio Rozića utakmicu zatvorio s 11 uzastopnih poena. S tim je Žižić stigao do najveće brojke ove sezone u dresu Cibone od 15 poena, jedan više postigli su Jagodić Kuridža i Krušlin, dok je spomenuti Smith sa svojom tricaškom serijom dogurao do 22.

FIBA Europe Cup, skupina B, peto kolo:
Antwerpen – Cibona 82:69 (18:23, 19:15, 25:11, 20:20)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!