Zimski sportovi

Kingsi preokretom do pobjede protiv Chicaga, domaći poraz Rangersa

HINA • nedjelja, 29.11.2015.
Kingsi preokretom do pobjede protiv Chicaga, domaći poraz Rangersa

Hokejaši Los Angelesa svladali s 3-2 u produžetku aktualne NHL prvake Chicago Blackhoawkse u utakmici odigranoj u noći sa subote na nedjelju u Staples Centeru te se s 29 bodova zadržali na vrhu Pacifičke divizije.

Strijelac pobjedničkog pogotka u 3. minuti produžetka bio je Slovak Marian Gaborik na asistenciju Slovenca Anžea Kopitara, a isti je dvojac zaslužan i za izjednačujući gol u 55. minuti, kojim je domaća momčad dostigla vodstvo Chicaga 2-0.

Osim osvojenog boda, igrač Chicaga Patrick Kane pamtit će ovo gostovanje u Los Angelesu i po tome što je postao novi rekorder NHL-a među hokejašima rođenim na tlu SAD-a po broju uzastopnih utakmica u kojima je bio strijelac ili asistent. Kane je svojim 14. ovosezonskim pogotkom doveo Blackhawkse u vodstvo u 12. minuti dvoboja. To mu je bila 19. uzastopna utakmica na kojoj je ostvario barem jedan bod te je prestigao Eddieja Olczyka i Phila Kessela s kojima je do ovog dvoboja dijelio rekord.

Washington Capitalsi su slavili na gostovanju kod Toronta s 4-2 i zahvaljujući toj pobjedi izbili na vrh Metropolitanske divizije s bodom više od New York Rangersa koji su u Madison Square Gardenu poraženi od Philadelphije s 0-3.

Najveći preokret večeri napravili su hokejaši Dallasa u Minneapolisu, gdje je domaća momčad vodila 3-0 do 45. minute, a na kraju ipak osvojila samo bod. Goligoski (45), Benn (50) i Klingberg (55) su donijeli izjednačenje vodećoj momčadi Zapadne konferencije, a pobjednički pogodak za Starse u 4. minuti produžetka postigao je Tyler Seguin.

Vodeća momčad Istočne konferencije Montreal Canadiensi na svom su ledu ispustili prednost 2-0 u dvoboju s New Jerseyjem. Alex Galčenjuk je bio dvostruki strijelac za domaće, a preokret su kreirali Patrik Eliaš (52) i Kyle Palmieri (60) koji je izjednačujući pogodak postigao 22 sekunde prije isteka 60. minute. U 3. minuti produžetka pobjedu Devilsima donio je John Mooore.

NHL rezultati 28.11.
Colorado - Winnipeg 5-3
Arizona - Ottawa 4-3
Los Angeles - Chicago 3-2 (pro.)
San Jose - Calgary 5-2
St. Louis - Columbus 3-1
Nashville - Buffalo 1-4
Minnesota - Dallas 3-4 (pro.)
Toronto - Washington 2-4
Montreal - New Jersey 2-3 (pro.)
Tampa Bay - NY Islanders 2-3
Pittsburgh - Edmonton 2-3 (ras.)
NY Rangers - Philadelphia 0-3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!