Vodeni sportovi

Ana Radić sa sporijim vremenom nego u kvalifikacijama do sedmog mjesta u Europi

HINA • nedjelja, 06.12.2015.
Ana Radić sa sporijim vremenom nego u kvalifikacijama do sedmog mjesta u Europi
Foto: EPA

Hrvatska plivačica Ana Radić osvojila je sedmo mjesto na 200 m prsno na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Netanyji.

Mlada 21-godišnja Zagrepčanka je u finalu isplivala rezultat 2:23.25 što je bilo 74 stotinke sekunde sporije od novog hrvatskog rekorda kojeg je isplivala u jutrošnjim kvalifikacijama. Radić je u kvalifikacijama svoj prijašnji rekord (2:24.49), postavljen prije godinu dana u Zagrebu, popravila za gotovo dvije sekunde. Da je u finalu ponovila rezultat iz kvalifikacija opet bi bila sedma.

Zlatnu medalju osvojila je Belgijka Fanny Lecluyse s rezultatom 2:18.49, druga je bila Ruskinja Marija Astaškina (2:19.69), a treća Turkinja Viktoria Zeynep Gunes s rezultatom 2:19.73.

Od ostalih hrvatskih predstavnika koji su nastupili posljednjeg dana natjecanja na EP-u u Netanyi, Saša Gerbec osvojio je 40. mjesto na 50 m leđno s rezultatom 25.01 sekundi, dok je muška štafeta na 4 x 50 m mješovito (Saša Gerber, Kristijan Tomić, Mario Todorović, Nikša Stojkovski) ostvarila 11. vrijeme kvalifikacija (1:36.06).

S jednom brončanom medaljom Sanje Jovanović, Hrvatska se nalazi na diobi 18. mjesta ljestvice osvajača medalja na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Netanyji.

Najuspješniji su Mađari sa 12 medalja pri čemu je deset zlata, od kojih je čak šest osvojila sjajna Katinka Hosszu.

Na drugom mjestu ljestvice medalja je Italija sa šest zlata, te po četiri srebra i bronci, dok su treće mjesto osvojili njemački plivači sa četiri zlata i dva srebra.

Hrvatska se nalazi na diobi 18. pozicije s jednom brončanom medaljom, a odličja su osvojili plivači iz 23 zemlja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!