Zimski sportovi

Kristoffersen najbrži u prvoj vožnji slaloma u Val d'Isereu, Hrvati bez druge vožnje

Mihaela Bradovski • nedjelja, 13.12.2015.
Kristoffersen najbrži u prvoj vožnji slaloma u Val d'Isereu, Hrvati bez druge vožnje
Foto: EPA

Prva vožnja muškog slaloma u Val d'Isereu nije donijela dobre vijesti za hrvatske skijaše. Nastupila su trojica i nisu uspjeli izboriti plasman u drugu vožnju. Najbrži bio je Norvežanin Henrik Kristoffersen...

U subotu je Filip Zubčić dobro odradio posao u veleslalomu i završio kao 13., a nedjelja nije donijela dobre vijesti za hrvatsko skijanje. Ivica Kostelić, Zubčić i Matej Vidović nastupili su u slalomu i nisu ostvarili plasman među 30 najboljih što bi im osiguralo mjesto u drugoj vožnji.

Zubčić je ostvario najbolji plasman i bio je najbliže prolasku u drugu vožnju. On je ostvario 36. vrijeme prve vožnje, zaostao je za najbržim 2.95 sekundi, a za 30. mjestom kasnio je tek 11 stotinki.

Ivica Kostelić očekivao je puno više od ovog slaloma, spustio se niz stao kao 25. i odmah zasjeo na posljednje mjesto. Na kraju je ostvario tek 44. vrijeme prve vožnje i sa zaostatkom od gotovo četiri sekunde ostao daleko od plasmana u drugu vožnju. Matej Vidović nije stigao do cilja.

Najbolje vrijeme prve vožnje imao je odlični Norvežanin Henrik Kristoffersen. On je prvi prošao stazu u Val d'Isereu i nitko ga nije uspio skinuti s vrha.

Za potpuno norveško zadovoljstvo pobrinuo se i Sebastian Foss-Solevaag koji drži drugu poziciju s 31 stotinkom zaostatka za sunarodnjakom. Jedina dvojica koji su još u sekundi zaostatka za pobjednikom su Francuzi Alexis Pinturault (0.79) i Julien Lizeroux (0.99).

Slalom, Val d'Isere, prva vožnja:
1. Henrik Kristoffersen (Norveška) 51.66
2. Sebastian Foss-Solevaag (Norveška) +0.31
3. Alexis Pinturault (Francuska) +0.79
4. Julien Lizeroux (Francuska) +0.99
5. Felix Neureuther (Njemačka) +1.02
6. Giuliano Razzoli (Italija) +1.05
7. Manfred Moelgg (Italija) +1.18
8. Marcel Hirscher (Austrija) +1.66
9. Jean-Baptiste Grange (Francuska) +1.69
10. Aleksander Horošilov (Rusija) +1.77
...
36. Filip Zubčić (Hrvatska) +2.95
44. Ivica Kostelić (Hrvatska) +3.95

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg10.01.2016. u 19:22
    Nema ama bas nikakvog razloga pljuvati po Ivici ili mu dijeliti savjete preko interneta. Ima on svoje ljude sa kojima sigurno razgovara o svemu, ali on odlucuje! Sve da do kraja karijere bude na svakoj utrci zadnji, neka skija ako mu je gust.
    interreg
  • Obrisan korisnik13.12.2015. u 15:26
    To je isključivo njegova odluka, objektivno gledajući trebao se već nakon Sočija oprostiti, ali dokle god on uživa u tome što radi uživat ću i ja, a vjerujem i svi koji gledaju skijanje (ponajviše zbog njega). Više od samih sportskih uspjeha cijenim i kad je netko ostao čovjek usprkos tome što je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2015. u 15:18
    @pistolero istina sve kaj si napisao ali mu stvarno to ne treba,druga stvar da ništa nije postigao i da je zdrav ali čovjek je potrgan sav i ima nepodnosljive bolove u koljenima,i nije mi jasno čemu više toliko forsiranje ima već i dijete nije više klinac,i fala bogu dosta je zaradio, trebao se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2015. u 12:07
    Upravo zato da se ti možeš sramotiti s komentarima na njegov nastup. Što se mene tiče može do 50-e nastupati, za mene je jedan od najvećih hrvatskih sportaša od osnutka države, a ako gledamo što je napravio za popularizaciju ovog sporta u RH, sa sestrom možda i najveći.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2015. u 11:32
    pa koji kurac se ovaj još sramoti!!!
    Obrisan korisnik