Nogomet

VIDEO: Mikić s Hiroshimom u polufinalu SP-a klubova, Paulinho u 93. minuti Kinezima donio Barcelonu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 13.12.2015.
VIDEO: Mikić s Hiroshimom u polufinalu SP-a klubova, Paulinho u 93. minuti Kinezima donio Barcelonu
Foto: EPA

Poznati su parovi polufinala Svjetskom klupskog prvenstva. River Plate igrat će protiv Mikićeve Hiroshime, a Barcelonu očekuje dvoboja sa Scolarijevim Guangzhouom...

Prvi četvrtfinalni dvoboj na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu donio je pravu dramu i pobjedu kineskog Guangzhoua protiv Club Americe rezultatom 2:1. Guangzhou je do pobjede došao pogotkom u 93. minuti, a strijelac je bio Paulinho.

Iako su Meksikanci bili opasniji protivnik i stvorili više prilika, Guangzhou je na kraju stigao do glavne nagrade, susreta protiv Barcelone za ulazak u finale.

U 55. minuti Club America stigla je do vodstva pogotkom Oribea Peralte nakon ubačaja Darija Benedetta, mogla je i povećati prednost te riješiti pitanje pobjednika, ali vratar kineske momčadi Li Shuai nizom sjajnih obrana držao je Scolarijev sastav u igri.

U 80. minuti Zheng Long poravnao je na 1:1, a u trećoj minuti sudačke nadoknade nakon ubačaja iz kornera Paulinho glavom zabija za prolazak u polufinale.

"Moj cilj je svladati Barcelonu, a zadaća uvjeriti igrače da to mogu. Neymar će nedostajati Barceloni, ali i bez njega to je fantastična momčad s nizom velikih igrača", rekao je Scolari nakon susreta.

Drugi polufinalni par čine River Plate i Hiroshima. Japanski prvak za kojeg nastupa Mihael Mikić s uvjerljivih 3:0 svladao je kongoanski Mazembe, prvaka Afrike.

U četvrtfinalnom dvoboju s Afrikancima, Mikić je odigrao 82 minute nakon čega ga je zamijenio Hiroki Mizumoto kada su Japanci krenuli u zatvaranje utakmice.

Do vodstva su došli u završnici prvog poluvremena, korner je izveo Sasaki, a najspretniji bio je Shiotani za veliko slavlje na stadionu u Osaki.

Još jednom prekid je bio koban za Mazembe u 56. minuti kada pogodak postiže Chiba, a u 78. na dodavanje Mikića Asano postavlja konačnih 3:0.

Četvrtfinale SP-a klubova:
Club America - Guangzhou 1:2
Mazembe - Hiroshima 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!