Zimski sportovi

Niz Patricka Kanea traje i dalje, Blackhawksi ponovno do pobjede

Sportnet • ponedjeljak, 14.12.2015.
Niz Patricka Kanea traje i dalje, Blackhawksi ponovno do pobjede

Hokejaši Chicaga s uvjerljivih su 4-0 svladali Vancouver u noći s nedjelje na ponedjeljak, napadač Patrick Kane produžio je svoj niz utakmica u kojima je bio strijelac ili asistent, a vratar Corey Crawford drugu utakmicu zaredom nije primio gol.

Kaneova rekordna serija kada je u pitanju povijest Blackhawksa sada je na 26 uzastopnih utakmica u kojima je imao asistenciju ili postigao pogodak. Kane je bio sekundarni asistent, odnosno začetnik akcije iz koje je branič Duncan Keith postigao vodeći pogodak u prvoj trećini za aktualne NHL prvake. Kane je u aktualnoj seriji postigao 17 golova i ostvario 24 asistencije, a to je najduži niz jednog NHL igrača u posljednje 23 godine, otkako je Šveđanin Mats Sundin u sezoni 1992-93., igrajući za Quebec Nordiques, imao 30 utakmica zaredom u kojima je bio strijelac ili asistent.

Preostale golove, sva tri u posljednjoj trećini, postigli su Dennis Rasmussen, Andrew Shaw i Brandon Mashinter. Vratar Blackhawksa Corey Crawford drugu je utakmicu zaredom zaključao svoja vrata obranivši svih 30 udaraca hokejaša Vancouvera.

Istim rezultatom kojim je Chicago svladao Vancouver New York Islandersi su svladali susjede iz New Jerseyja. Vratar 'otočana' Thomas Greiss imao je 27 obrana, dvostruki strijelac bio je Čeh Marek Zidlicky, a preostala dva pogotka postigli su John Tavares i Matt Martin. Islandersi su tako stigli do svoje sedme pobjede u posljednjih osam utakmica.

Jedinu gostujuću pobjedu ostvarili su hokejaši Colorada koji su s 3-1 slavili u St. Louisu. Najzaposleniji čovjek na ledu bio je vratara Colorada Semjon Varlamov koji je obranio 42 od 43 udarca domaće momčadi, dok su s druge strane njegovi suigrači iz samo 18 udaraca postigli tri pogotka. Strijelci za Avalanche bili su Jack Skille i John Mitchell u prvoj trećini te Carl Soderberg u posljednjoj minuti, kad je domaća momčad igrala bez vratara. Za Blues je jedini strijelac bio Vladimir Tarasenko.

NHL rezultati, 13.12.:
NY Islanders - New Jersey 4-0
St. Louis - Colorado 1-3
Chicago - Vancouver 4-0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!