Zimski sportovi

Colorado bolji i od Islandersa, Chicago lakoćom protiv Oilersa

HINA • petak, 18.12.2015.
Colorado bolji i od Islandersa, Chicago lakoćom protiv Oilersa

Nakon što su prije dva dana zaustavili rekordnu seriju igrača Chicaga Patricka Kanea svladavši aktualne NHL prvake na njihovom ledu, hokejaši Colorada su u Denveru nadigrali New York Islanderse s 2-1 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu te pobjegli sa začelja Zapadne konferencije...

Oba pogotka za Avalanche postigao je Francois Beauchemin, dok je strijelac za Islanderse bio Brock Nelson.

Trenutno najdužu pobjedničku seriju ima Calgary. U noći s četvrtka na petak Flamesi su s 3-1 slavili na gostovanju u Dallasu, kod vodeće momčadi lige, iako su pogotkom Oduye domaći poveli. No, Calgary je došao do preokreta golovima Seana Monahana, Dougieja Hamiltona i Masona Raymonda, a vratar Karri Ramo zaustavio je 35 od 36 udaraca igrača Dallasa.

Najimpresivnija vratarska izvedba večeri pripala je Jonathanu Quicku koji je u pobjedi Los Angelesa u Montrealu od 3-0 zaustavio svih 45 udaraca Canadiensa. Quicku je to bio drugi 'shutout' u sezoni, a 39. u karijeri. Pogotke za pobjedničku momčad postigli su Drew Doughty, Anže Kopitar i Marian Gaborik.

Vodeći vratar ove sezone u kategoriji 'shutouta' je čuvar mreže aktualnih prvaka Corey Crawford. U pobjedi Chicaga 4-0 nad Edmontonom Crawford je po peti put ove sezone, a treći put u posljednje četiri utakmice, sačuvao svoju mrežu, zaustavivši sva 33 pokušaja Oilersa. Teuvo Teravainen je bio dvostruki strijelac za Chicago, a preostala dva pogotka postigli su Jonathan Toews i Artemi Panarin, dok je Marian Hossa imao tri asistencije. Nakon što je njegova serija zaustavljena na 26 utakmica u kojima je bio strijelac ili asistent, Patrick Kane je možda započeo novi niz asistiravši za posljednji pogodak Blackhawksa u dvoboju s Edmontonom.

NHL rezultati, 17.12.
Chicago - Edmonton 4-0
Dallas - Calgary 1-3
Toronto - San Jose 4-5 (pro.)
Montreal - Los Angeles 0-3
Colorado - NY Islanders 2-1
Arizona - Columbus 5-7
St. Louis - Nashville 2-1
Minnesota - NY Rangers 5-2
Buffalo - Anaheim 3-0
New Jersey - Florida 1-5
Philadelphia - Vancouver 2-0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!