Zimski sportovi

Islandersi u vrlo efikasnom dvoboju bolji od lidera

HINA • ponedjeljak, 04.01.2016.
Islandersi u vrlo efikasnom dvoboju bolji od lidera
Foto: EPA

U sjajnom susretu sa čak 11 golova New York Islandersi su pobijedili vodeću momčad NHL lige Dallas Starse 6-5.

Gosti su vodili 1-0 i 2-1, Islandersi su potom okrenuli rezultat i poveli 5-2 i 6-3, da bi Dallas dvije minute prije kraja stigao na gol zaostatka i umalo susret odveo u produžetak. Bila je to utakmica u kojoj su momčadi uputile ukupno čak 85 udaraca. Thomas Greiss na vratima Islandersa je sakupio 41, a Kari Lehtonen kod Dallasa 44 obrane.

"Bilo je super. Ostvarili smo važnu pobjedu. Dallas je sjajna ekipa, ali i mi smo pokazali svoje kvalitete," kazao je Kyle Okposo ponajbolji igrač utakmice s dva gola i asistencijom. Dva gola za Islanderse zabio je i Cal Clutterbuck, a među strijelce su se upisali i Anders Lee, te Mihail Grabovski. Za vodeću momčad Zapadne konferencije i ekipu s najviše bodova u ligi (60) strijelci su bili Valeri Ničuškin (2), Vernon Fiddler, Patrick Sharp i Jason Spezza.

Na Floridi je blistao češki veteran Jaromir Jagr, koji je zabio oba gola za Florida Pantherse u pobjedi protiv Minnesota Wilda. Jagr je zabio za 1-0 u 27. sekundi utakmice, potom je Jason Zucker izjednačio u 48. sekundi druge trećine, da bi 44-godišnji Čeh u devetoj minuti zadnje trećine postigao odlučujući pogodak. Jagr je sada stigao do brojke od 735 golova u NHL ligi i još mu nedostaje šest pogodaka kako bi dostigao Bretta Hulla na trećoj poziciji.

"Ponekad nije potrebno odigrati najbolju utakmicu kako bi ostvario pobjedu. To se ovoga puta nama dogodilo. Nismo odigrali najbolje, ali smo ipak slavili," kazao je Jagr nakon devete uzastopne pobjede Floride i sedme uzastopne pobjede u BB&T Centru što su dva nova klupska rekorda.

Aktualni prvak Chicago je pobijedio Ottawu 3-0 golovima Duncana Keitha, Artema Anisimova i Andrewa Desjardinsa. Odličan je bio i Corey Crawford sa 26 obrana. Bio je to njegov šesti 'shutout' ove sezone te 18. u karijeri.

Rezultati:
Florida - Minnesota 2:1
Anaheim - Winnipeg 4:1
Chicago - Ottawa 3:0
NY Islanders - Dallas 6:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!