Zimski sportovi

Novi dvoboj Kristoffersena i Hirschera pripao Norvežaninu, Rus ispustio prednost iz prve vožnje

Mihaela Bradovski • nedjelja, 10.01.2016.
Novi dvoboj Kristoffersena i Hirschera pripao Norvežaninu, Rus ispustio prednost iz prve vožnje
Foto: EPA

Norvežanin Henrik Kristoffersen pobjednik je slaloma koji se vozio ove nedjelje u Adelbodenu. Kristoffersen je nadoknadio zaostatak iz prve vožnje te odnio pobjedu ispred Marcela Hirschera...

Četvrtu slalomsku utrku zaredom Henrik Kristoffersen i Marcel Hirscher završili su na dvije najviše pozicije na pobjedničkom postolju. Norvežanin je slavio po treći put u te četiri utrke, ovaj put sa samo šest stotinki prednosti ispred Hirschera.

U teškim uvjetima u Adelbodenu Kristoffersen je odvezao vrlo dobro drugu vožnju i uspio se probiti na vrh poretka. Hirscher je nastupio odmah iza njega, imao je osam stotinki prednosti iz prve vožnje, no nije uspio zadržati je.

Nakon što je postalo jasno da će se njih dvojica naći na postolju, čekalo se još samo ime pobjednika s obzirom da je u startnoj kućici ostao tek Aleksander Horošilov. Međutim Rus nije iskoristio najbolje vrijeme prve vožnje, u drugoj vožnji nedostajalo je mirnoće i završio je kao treći.

U konačnici je zaostatak Horošilova bio povećih 60 stotinki i morao se zadovoljiti plasmanom na treće mjesto.

Podsjećamo, hrvatski skijaši nisu izborili nastup u drugoj vožnji. Ivica Kostelić i Filip Zubčić nisu završili prvu vožnju dok je Natko Zrnčić Dim bio tek 53.

Slalom, Adelboden:
1. Henrik Kristoffersen (Norveška) 1:51.34
2. Marcel Hirscher (Austrija) +0.06
3. Aleksander Horošilov (Rusija) +0.60
4. Alexis Pinturault (Francuska) +0.89
5. Stefano Gross (Italija) +1.23
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!