Tenis

Pavić i Škugor poraženi u kvalifikacijama Australian Opena, Dodig slavio na Challengeru u Canberri

Mihaela Bradovski • srijeda, 13.01.2016.
Pavić i Škugor poraženi u kvalifikacijama Australian Opena, Dodig slavio na Challengeru u Canberri
Foto: EPA

Noćas su započele kvalifikacije u Melbourne Parku, a oba hrvatska tenisača poražena su već u prvom kolu. Uspješniji je bio Ivan Dodig koji je prošao u četvrtfinale Challengera u Canberri...

Ante Pavić i Franko Škugor nisu uspjeli proći u drugo kolo kvalifikacija Australian Opena. Obojica su poraženi već u prvom kolu bez prave šanse za pobjedu.

Pavić je za protivnika imao 12. nositelja kvalifikacija, inače 122. igrača svijeta Japanca Yuichija Sugitu. Sugita je slavio u tri seta sa 7:5, 4:6, 6:1. Pavić je ispustio prvi set u kojem je imao break da bi se uspio vratiti u drugom. Treći je bio jednosmjeran, hrvatski tenisač uz dosta muke uzeo je svoj prvi servis gem, a nakon toga dominirao je Japanac.

Sugitu u drugom kolu očekuje Belgijac Yannick Mertens.

Dosta problema na svom servisu imao je i Franko Škugor koji je samo u prvom setu čak tri puta gubio servis protiv Rusa Aslana Karaceva. Na kraju je 191. igrač svijeta s dva puta po 6:4 izborio dvoboj protiv trećeg nositelja kvalifikacija Tima Smyczeka.

Puno uspješniji bio je Ivan Dodig koji ovog tjedna nastupa na Challengeru u Canberri. On je u drugom kolu igrao protiv Španjolca Daniela Gimeno-Travera i slavio sa 6:3, 6:2.

Bio je to lagan posao za Dodiga koji je za pobjedu trebao tek nešto više od sat vremena. Četvrtfinale mu donosi težu zadaću, tamo će igrati protiv drugog nositelja Santiaga Giralda od kojeg je poražen prije četiri godine u Šangaju.

Australian Open, kvalifikacije 1. kolo:
Yuichi Sugita (Japan, 12) - Ante Pavić (Hrvatska) 7:5, 4:6, 6:1
Aslan Karacev (Rusija) - Franko Škugor (Hrvatska) 6:4, 6:4

Challenger Canberra, drugo kolo:
Ivan Dodig (Hrvatska, 5) - Daniel Gimeno-Traver (Španjolska) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!