Zimski sportovi

Sam Bennett s četiri pogotka vodio Calgary do pobjede protiv Floride

HINA • četvrtak, 14.01.2016.
Sam Bennett s četiri pogotka vodio Calgary do pobjede protiv Floride

Calgary Flames su sa 6-0 pobijedili Florida Pantherse, a rookie Sam Bennett je odigrao najbolju utakmicu u svojoj mladoj karijeri u NHL-u zabivši četiri gola.

Bennett je sinoć upisao prvi hat trick u prvoj trećini i u NHL-u. Osim njega strijelci su za Calgary bili Johnny Gaudreau i Mason Raymond, dok je Jonas Hiller upisao 15 obrana u svom prvom shutoutu sezone i 23. u karijeri. Bennett je postao najmlađi igrač u povijesti Flamesa koji je zabio hat trick, sa 19 godina i 207 dana. Al Montoya je imao 19 obrana za Pantherse (26-13-5), kojima je ovo drugi uzastopni poraz nakon što su 12 utakmica zaredom pobjeđivali.

Columbus Blue Jackets su sa 3-1 slavili protiv Toronto Maple Leafsa, a vratar Joonas Korpisalo je bio na dvije i pol minute od svog prvog NHL shutouta kada je Brad Boyes zabio jedini gol za Toronto na utakmici. Boone Jenner, Alexander Wennberg i Brandon Dubinsky su bili strijelci za Columbus (16-25-4), koji je prkeinuo niz od četiri poraza.

Wayne Simmonds i Mark Streit su zabili po gol u razmaku od 1:22 minute u zadnjoj trećini i Philadelphia Flyersi su pobijedili sa 3-2 Boston Bruinse. Jakub Voracek je također zabio gol upisavši pritom dvije asistencije, a Claude Giroux je dodao tri asistencije za Flyerse (19-15-7), kojimaje ovo četvrta uzastopna pobjeda kod kuće. Vratar Steve Mason je obranio 30 udaraca prema vratima Flyersa. Branič Flyersa Nick Schultz je sinoć odigrao svoju 1.000. utakmicu u regularnom dijelu sezone i tako je postao 301. igrač u povijesti Lige kojem je to uspjelo. Strijelci za Boston su bili Loui Eriksson i Kevan Miller, a Tuukka Rask je imao 18 obrana.

Anaheim Ducks su sa 4-1 bili bolji od Ottawa Senatorsa. Vratar Ducksa Frederik Andersen je upisao 24 obrane, a golove za Anaheim su zabili Carl Hagelin, Jakob Silfverberg, Shea Theodore i Andrew Cogliano. Jedini pogodak za Ottwau postigao je Curtis Lazar.

Rezultati:
Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets 1-3
Calgary Flames - Florida Panthers 6-0
Philadelphia Flyers - Boston Bruins 3-2
Anaheim Ducks - Ottawa Senators 4-1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!