Zimski sportovi

Penguinsi i Hurricanesi poraženi u produžetku, hat-trick Kanea i Namestnikova

HINA • subota, 16.01.2016.
Penguinsi i Hurricanesi poraženi u produžetku, hat-trick Kanea i Namestnikova
Foto: EPA

Aktualni NHL prvaci, hokejaši Chicago Blackhawsa ostvarili su 10. uzastopnu pobjedu svladavši kao gosti Toronto Maple Leafse sa 4-1, te tako preuzeli vodstvo u Zapadnoj konferenciji sa 64 boda, dva više od Dallas Starsa koji su izgubili sa 2-4 na gostovanju kod Anaheim Ducksa.

Junak pobjede Blackhawksa u Torontu bio je Patrick Kane, koji je u svojoj 623. utakmici u ligaškom dijelu u karijeri ostvario prvi "hat-trick". Kane (33:07, 37:13) je postigao prva dva gola na utakmici u drugoj trećini, a zatim je i asistirao Artemiju Panarinu (40:21) za treći gol svoje momčadi na samom početku trećeg dijela. Morgan Rielly (43:47) smanjio je na 3-1, da bi Kane (57:48) pogotkom u praznu mrežu kompletirao "hat-trick". Iako mu je ovo bila prva utakmica u kojoj je postigao tri gola u ligaškom dijelu, Kane je tijekom karijere postigao dva "hat tricka" u doigravanju.

Chicago je sada na 64 osvojena boda iz 47 odigranih susreta, te ima dva boda i dvije utakmice više od drugog Dallasa koji je izgubio petu utakmicu u posljednjih šest nastupa. Domaći Anaheim Ducksi odigrali su odličnu prvu trećinu i poveli sa 4-0 golovima Jakoba Silfverberga (3:05), Samija Vatanena (3:36), Hampusa Lindholma (15:04) i Coreyja Perryja (15:37), a Starsi su do kraja dvoboja uspjeli tek ublažiti poraz na konačnih 4-2 preko Mattiasa Janmarka (21:15) i Jamiea Benna (51:58).

Osim Kanea, prvi "hat-trick" u karijeri u petak je ostvario i napadač Tampa Bay Lightninga Vladislav Namestnikov u 5-4 domaćoj pobjedi protiv Pittsburgh Penguinsa u produžetku. Namestnikov je u toj utakmici postigao prvi i posljednji pogodak, prvi nakon samo 1:51 minute igre u prvoj trećini, a posljednji nakon 2:11 minuta u produžetku. Usto je zabio i za vodstvo svoje momčadi 3-1 u drugoj trećini. Preostala dva gola za Tampu postigli su Valtteri Filppula i Anton Stralman, dok su strijelci za Pittsburgh bili Kris Letang, Patric Hornqvist, Trevor Daley i Chris Kunitz.

Rezultati:
Tampa Bay - Pittsburgh 5-4 (produžetak)
Minnesota - Winnipeg 0-1
Buffalo - Boston 1-4
Toronto - Chicago 1-4
Carolina - Vancouver 2-3 (produžetak)
Anaheim - Dallas 4-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!