Tenis

Marin Čilić nastavlja prema planu, oprostila se Ana Konjuh

Branimir Korać • srijeda, 20.01.2016.
Marin Čilić nastavlja prema planu, oprostila se Ana Konjuh
Foto: EPA

Hrvatski tenis ostao je na samo jednom predstavniku u glavnom ždrijebu pojedinačnog dijela Australian Opena. Marin Čilić plasirao se u treće kolo dok je Daria Kasatkina zaustavila Anu Konjuh...

Marin Čilić nije dozvolio iznenađenje u drugom kolu Australian Opena i pobjedom u tri seta prošao je u treće kolo. Španjolac Albert Ramos na startu turnira eliminirao je Bornu Ćorića i spriječio hrvatski dvoboj, međutim ovdje je priča bila drugačija i Ramos nije imao prave šanse protiv Čilića.

Kao i u prošla dva dvoboja Ramos je ostao bez osvojenog seta. Čilić je vrlo dobro servirao, uz 62 posto ubačaja prvog servisa imao je 17 aseva, samo jednom izgubio je servis iz te jedine break lopte Španjolca koji je upisao tek 22 poena na reternu.

Taj jedini izgubljeni servis stigao je u prvom gemu meča, ali Čilić se brzo oporavio i nakon što je prvi set zaključio s četiri osvojena gema u nizu, posve je preuzeo kontrolu nad susretom.

U drugom setu do breaka je došao u završnici da bi u trećem otpor Ramosa slomio u tie-breaku sa 7:4 i tako se našao u trećem kolu.

Treće kolo donosi mu još jednog Španjolca, Roberta Bautistu Aguta. Bautista Agut je u prva dva kola igrao pet setova, dosta se namučio za prolaz, a sada ga čeka Čilić kojem još nije uzeo set. Zanimljivo, oba meča igrali su u finalu Moskve i u oba meča Marin je slavio s po 6:4.

Do trećeg kola nije uspjela doći Ana Konjuh koju je svladala Ruskinja Daria Kasatkina. Konjuh je poražena sa 6:4, 6:3, ali i prolazak u drugo kolo nakon dugačkog razdoblja bez tenisa zbog ozljede predstavlja uspjeh.

Za razliku od Čilića, Konjuh je imala dosta problema sa servisom, napravila je čak 12 dvostrukih servis pogrešaka i šest puta je gubila početni udarac. Ruskinja je na kraju odnijela pobjedu i izborila meč protiv Serene Williams.

Australian Open, 2. kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 12) - Albert Ramos (Španjolska) 6:4, 6:3, 7:6(4)
Daria Kasatkina (Rusija) - Ana Konjuh (Hrvatska) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.01.2016. u 22:03
    Da Mario Ancic nije obolio od mononukleoze,tko zna gdje bi mu bio kraj a bio je 7. igrac svijeta u tom trenutku,Cilic sigurno nije bolji tenisac od njega,niti je bolji od LJube koji je bio 3 igrac svijeta,a to sto je osvojio us open ne znaci da je najbolji hrv tenisac jedan od je ali da je najbolji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • interreg20.01.2016. u 17:56
    Upravo tako vjesu. Po meni kritike na njegov racun su pretjerane a za vrijedjanje (kao sto je to obicaj) nema nikakvog razloga. Pored sve nase zelje da Marin rusi sve pred sobom, treba ipak biti realan. On nije Roger ali je godinama najkonstantniji i nabolji nas igrac. On vec sada spada u nase... [više na forumu]
    interreg
  • Obrisan korisnik20.01.2016. u 10:34
    Osvetio je Corica!
    Obrisan korisnik
  • vjesu20.01.2016. u 10:20
    Osim returna (koji je opet bio dosta slab), ovo je bio dosta dobar mec. Dobra kretnja, prilicno sigurni udarci i servis na razini. Bautistu bi isto trebao dobiti. Koliko god ga se uvijek kritiziralo, opet je Marin nas zadnji predstavnik na GSu i jedina nada u dobar rezultat. Sretno!
    vjesu
  • andjel20.01.2016. u 10:05
    dobar meč za čilića, Ramos je bio dosta dobar da ga pošteno razigra, ali ne i da ga pobijedi
    andjel