Košarka

Kruno Simon i Charles Jenkins briljirali u pobjedi Armanija u Vareseu

Branimir Korać • nedjelja, 24.01.2016.
Kruno Simon i Charles Jenkins briljirali u pobjedi Armanija u Vareseu
Foto: EPA

U prvom nedjeljnom dvoboju talijanskog prvenstva Repešin Armani Milano gostovao je kod Varesea i upisao vrlo visoku pobjedu 86:64. Briljirali su Charles Jenkins i Kruno Simon koji su kombinirano ubacili čak 54 poena...

Armani Milano učvrstio je vodeću poziciju u talijanskom prvenstvu visokom gostujućom pobjedom protiv Varesea. Repešina momčad igra sve bolje kako sezona odmiče, a nova pobjeda upisana je kod sastava u čijim je redovima donedavno bio Roko Ukić.

Očekivana razlika u kvaliteti, Varese nema širinu i individualnu kvalitetu poput Armanija stoga je ovo bio jednosmjeran dvoboj.

Druga četvrtina usmjerila je utakmicu na mlin Armanija, tu se Repešina momčad odvojila i na poluvrijeme odnijela visoku prednost 40:22 što Varese nije mogao nadoknaditi u nastavku.

Kruno Simon odlično je ušao u utakmicu, zatim je njegovim stopama nastavio Charles Jenkins i upravo taj dvojac bio je ključan za glatko slavlje.

Simon je za 22 minute ubacio 23 poena (3/3 za dva, 5/7 za tri) te uhvatio devet skokova dok je Jenkins upisao 31 poen (9/12 za dva, 3/4 za tri). Stanko Barać za 15 minuta ubacio je dva poena (1/5 za dva), a Oliver Lafayette za 26 minuta dodao je pet poena (1/4 za dva, 1/5 za tri) uz pet skokova.

Kod Varesea Brandon Davies ubacio je 18 poena (7/15 za dva, 0/1 za tri) uz deset skokova, a Kristjan Kangur za 27 minuta dodao je 12 poena (2/2 za dva, 2/4 za tri).

Armani je uvjerljivo vodeći s omjerom 13-4, a Varese je 11. s omjerom 7-10.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.01.2016. u 10:49
    Bravo za Krunu! Jedino mi nije jasno zašto nikada ne komentirate odlične partije Buve u Avelinu?? Pa čovjek u prosjeku za 22min na parketu zabija skoro 14p i ima skoro 6sk! Pa nije to slab učinak-dapače! On je naš najkonstatniji igrač u talijanskoj Lega A!
    Obrisan korisnik