Košarka

Cibona kroz ušicu igle prošla u osminu finala, Litavci protivnici u nokaut fazi

Branimir Korać • srijeda, 03.02.2016.
Cibona kroz ušicu igle prošla u osminu finala, Litavci protivnici u nokaut fazi
Foto: EPA

Košarkaši Cibone u dramatičnom raspletu u skupini S Fiba Europe Cupa, uspjeli su izboriti prolazak u osminu finala. Doslovno do posljednjih sekundi obje utakmice nije bilo poznato tko će među 16 najboljih...

Posljednje kolo skupine S donijelo je Ciboni gostovanje kod Le Havrea u susretu u kojem je Mulaomerovićeva momčad trebala isključivo pobjedu da bi izborila mjesto u 16 najboljih.

No, sama pobjeda malo je značila ukoliko se ne bi poklopio i rezultat iz Rumunjske gdje je Energia igrala protiv litavskog Piena. Litavci nisu smjeli slaviti s više od 16 koševa razlike i srećom niti nisu.

U Francuskoj je bilo neizvjesno do same završnice, ali u zadnjih minutu i pol Nebojša Joksimović s linije slobodnih bacanja odveo je Cibonu do pobjede.

Završilo je 93:92 za Cibose u susretu s dosta promjena vodstva u kojem obrane na obje strane nisu bile na visokoj razini.Francuzi su imali dosta bolji šut za tricu koji je bio na 50 posto (11/22) dok je Cibona ispucala 31 loptu za tri poena i pogodila osam.

No, to je kompenzirala na drugim stranama i nije se osjetilo na konačnom rezultatu.

Još jednu kvalitetnu utakmicu odradio je Ante Žižić koji je ubacio 19 poena (8/10) uz osam skokova, Marin Rozić dodao je 15 poena (5/11) i šest skokova, James Florence 13 poena (4/8), a Nebojša Joksimović deset poena (4/8) i šest asistencija. Kod Le Havrea po 15 poena ubacili su Henry Dugat i Guy Edi.

U Rumunjskoj je pobjedu odnio litavski Pieno, ali s nedovoljnih 101:86. Litavcima je za prolazak trebala pobjeda iznad 16 razlike.

Sljedeći protivnik Cibone bit će Juventus, litavska momčad koja može biti neugodan protivnik. Prva zvijezda Juventusa je - trener. Naime na klupi sjedi Antanas Sireika koji je vodio Litvu 2003. godine kada je osvojila naslov prvaka Europe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10804.02.2016. u 21:14
    A Litavci su tijekom većeg djela utakmice imali više od tih + 16. I još kod zadnjeg slobodnog bacanja kod +14 su imali mogućnost (jedno realizirali, drugo su morali namjerno promašiti i zabiti nakon skoka, ali nisu)
    narada108
  • Obrisan korisnik04.02.2016. u 07:37
    Heja heja Cibosi !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.02.2016. u 22:31
    kakav show, koja grupa! neviđeno
    Obrisan korisnik