Tenis

Hrvatska stigla i do druge pobjede, ponovno zahvaljujući Teni Lukas i paru

Branimir Korać • četvrtak, 04.02.2016.
Hrvatska stigla i do druge pobjede, ponovno zahvaljujući Teni Lukas i paru
Foto: EPA

Hrvatska Fed Cup reprezentacija upisala je i drugu pobjedu na turniru u Izraelu gdje se bori za ulazak u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II. Nakon pobjede protiv Estonije, svladana je i Turska...

Po sličnom receptu kao prvog dana protiv Estonije, Hrvatska je svladala i Tursku. Ponovno su pobjede donijeli Tena Lukas i par dok je Ana Konjuh još jednom poražena u tri seta.

Lukas je ugodno iznenadila nastupom protiv Ipek Soylu, igračice koja trenutno drži 161. poziciju na WTA ljestvici i više od 100 mjesta bolje je plasirana nego Lukas. Međutim to se nije osjetilo na terenu gdje je hrvatska igračica bila bolja sa 7:6, 7:5.

Nakon nje na teren je izašla Ana Konjuh koja tek hvata formu nakon dugačke pauze zbog operacije, a najbolja turska igračica Cagla Buyukakcay bila je bolja u tri seta sa 6:3, 2:6, 6:3.

Ponovno je odlučivao par i ponovno je par donio pobjedu. Darija Jurak i Ana Konjuh bile su bolje od Buyukakcay i Pemre Ozgen i sa 7:5, 6:3 donijele su Hrvatskoj drugi bod.

Odluka pada u petak kada je na rasporedu posljednje kolo u skupini i jasno je da Hrvatsku pobjeda protiv Izraela ostavlja na prvom mjestu i donosi joj ulazak u završni susret ovog turnira.

Izrael je svladao Estoniju s 3:0, a u singlu su nastupile Shahar Peer i Julija Glushko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!