Tenis

Hrvatska porazom od Izraela ostala bez prolaza u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II

Branimir Korać • petak, 05.02.2016.
Hrvatska porazom od Izraela ostala bez prolaza u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II
Foto: EPA

U posljednjem susretu u skupini na turniru u Izraelu, Hrvatska Fed Cup reprezentacija upisala je poraz. Protivnik je bio domaćin koji je slavio s 2-1...

Izraelke su ipak bile uspješnije od Hrvatica i uz pobjedu 2:1 prošle su u finale Fed Cup turnira u Eilatu. Samo prvoplasirane reprezentacije prolazile su dalje iz skupine, a Izrael je pobjedom protiv Hrvatske došao do omjera 2-1, kao i izabranice Ive Majoli, međutim bio je bolji u međusobnom omjeru i tako zasjeo na prvo mjesto.

Nakon dva poraza u singlu u prva dva kola, prvi hrvatski reket Ana Konjuh bila je uspješnija protiv Izraela, ali par, koji je dosad bio stopostotan, nije uspio izboriti pobjedu.

Današnji program otvorile su Tena Lukas i Shahar Peer, Lukas je odlično krenula i uzela prvi set sa 6:3, ali iskusnija Peer uspjela je okrenuti meč i sa 6:1, 6:2 donijeti prvi bod Izraelu.

U dvoboju prvih reketa Ana Konjuh svladala je Juliju Glushko. Konjuh je za pobjedu trebala 80 minuta, a slavila je sa 7:6, 6:1 te je odluka pala u susretu parova.

Darija Jurak i Konjuh odlično su krenule, imale vodstvo, ali Glushko i Peer uspjele su okrenuti prvi set i uzeti ga sa 6:4 te drugi u tie-breaku.

U sljedećem susretu Izraelke će za protivnice imati Ukrajinu koja je bila prva u skupini s Portugalom i Švedskom, a predvode ju Lesija Tsurenko i Katerina Bondarenko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!