Tenis

Borna Ćorić nakon dva i pol sata velike borbe prošao u drugo kolo u Rotterdamu

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.02.2016.
Borna Ćorić nakon dva i pol sata velike borbe prošao u drugo kolo u Rotterdamu
Foto: EPA

Dva sata i 35 minuta trajao je meč prvog kola u Rotterdamu između Borne Ćorića i Thiema de Bakkera, a Ćorić je na kraju odnio pobjedu u tri seta. Nizozemac je slomljen u maratonskom osmom gemu trećeg seta kada je Ćorić izborio break...

Seriji od četiri uzastopna poraza Borne Ćorića došao je kraj i hrvatski tenisač napokon je slavio. U prvom kolu u Rotterdamu igrao je protiv domaćeg igrača Thiema de Bakkera i slomio ga nakon velike borbe.

90. igrač svijeta već je igrao ove sezone protiv dvojice Hrvata, u kvalifikacijama Aucklanda svladao je Matu Pavića da bi u prvom kolu Australian Opena izgubio od Marina Čilića.

Ovdje je izdržao do završnice trećeg seta, a kada je Ćorić napravio break, igra Nizozemca potpuno se raspala i Borna prolazi u drugo kolo.

Prvi set otišao je na stranu Ćorića nakon spašenih čak deset set lopti. Borna je izvukao 0:40 u desetom gemu, a zatim i 6:3 u tie-breaku da bi to razdoblje dobio s 11:9.

U drugom setu De Bakker je brzo došao do duplog breaka i vodstva 4:1, Borna je vratio jedan izgubljeni servis, imao i 0:30 kod 4:3, ali nije se uspio potpuno vratiti u set i Nizozemac je sa 6:4 izborio treći set.

Tamo je odluka pala kod 4:3 za Ćorića, Borna je iskoristio čak sedmu break loptu u maratonskom gemu, otišao do 5:3 i rutinski završio meč.

U drugom kolu očekuje ga zasigurno teži posao jer će igrati protiv boljeg iz meča Gaela Monfilsa i Ernestsa Gulbisa.

ATP Rotterdam, 1. kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Thiemo de Bakker (Nizozemska, WC) 7:6(9), 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac09.02.2016. u 10:40
    jučer se je borio ko lav..
    teniosac
  • Obrisan korisnik09.02.2016. u 09:26
    Super Borna! Samo naprijed!
    Obrisan korisnik