Zimski sportovi

New York Rangersi slavili u Pittsburghu, Lundqvist zaključao vrata

HINA • četvrtak, 11.02.2016.
New York Rangersi slavili u Pittsburghu, Lundqvist zaključao vrata
Foto: Getty

New York Rangers su sinoć sa 3-0 pobijedili Pittsburgh Penguinse u Consol Energy centru, a Henrik Lundqvist je s 34 obrane stigao do svog trećeg shutout ove sezone i 58. u karijeri.

To je također i Lundqvistova 366. pobjeda u NHL-u čime je prestigao Martina Brodeura među vratarima s najviše pobjeda u svojih 11 sezona. Osim toga, to je bio i prvi shutout New Yorka u Pittsburghu od 27. veljače 1971. Rangersi su poveli golom Kevina Hayesa, Dominic Moore je zabio za 2-0, a Jesper Fast za 3-0 1:31 minutu prije kraja utakmice.

Petr Mrazek je obranio 22 udarca i Detroit Red Wings su pobijedili Ottawa Senatorse sa 3-1 u Joe Louis Areni. Golove za Detroit, koji se popeo na drugo mjesto u Atlantskoj diviziji, zabili su Danny DeKeyser, Henrik Zetterberg i Darren Helm. Jedini strijelac za Ottawu bio je Zack Smith, dok je vratar Craig Anderson upisao 26 obrana.

Vancouver Canucksi su sinoć sa 2-1 pobijedili Arizona Coyotese na njihovom terenu, a vratar Ryan Miller je imao 33 obrane. Jake Virtanen i Jannik Hansen su zabili golove za Vancouver koji se približio na dva boda Colorado Avalancheu i Nashville Predatorsima u utrci za mjesto za doigravanje u Zapadnoj konferenciji. Martin Hanzal je zabio gol za Coyotese koji su pali na 11. mjesto u Zapadnoj konferenciji.

Rezultati:
Detroit Red Wings - Ottawa Senators 3-1
Arizona Coyotes - Vancouver Canucks 1-2
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 0-3

FOTO: Matt Kincaid / Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!