Zimski sportovi

Rangersi nadigrali Flyerse, Kinkade zaustavio Kingse

HINA • ponedjeljak, 15.02.2016.
Rangersi nadigrali Flyerse, Kinkade zaustavio Kingse
Foto: Getty

New York Rangersi su se na najbolji mogući način osvetili za gubitak svog kapetana Ryana McDonagha koji je zadobio potres mozga prije osam dana u sudaru s igračem Phialdelphie Wayneom Simmonsom, pobijedivši sinoć Flyerse sa 3-1.

Derrick Brassard zabio je prvi pogodak za Rangerse, a Derek Stepan je zabio dva gola u zadnjoj trećini. Henrik Lundqvist je imao 21 obranu u pobjedi, a jedini pogodak za Philadelphiu je postigao Brayden Shenn.

Detroit Red Wings su sa 6-5 pobijedili Boston Bruinse, a po dva gola zabili su Pavel Dacjuk, Darren Helm i Henrik Zetterberg. Dacjuk je sa sinoćnja dva gola prešao 900 bodova u svojoj NHL karijeri i postao šesti igrač Red Wingsa s najmanje 900 bodova. Vratar Petr Mrazek, koji je proslavio svoj 24. rođendan, je upisao 17 obrana. Golove za Boston su zabili Brad Marchand, Zach Trotman, Dennis Seidenberg, Loui Eriksson i Joonas Kemppainen, dok je vratar Tuukka Rask obranio 19 udaraca prije nego je u drugoj trećini zamijenjen. Marchand je zabio gol osam sekundi nakon početka utakmice i to je postao najbrži gol u povijesti Bruinsa.

Samo jedan gol je bio dovoljan za pobjedu New Jersey Devilsa nad Los Angeles Kingsima. Za Kingse je to 19. poraz u NHL-u no unatoč tome ostaju vodeći u Pacifičkoj diviziji. Junak utakmice je bio vratar domaćih Keith Kinkaid koji je obranio svih 28 udaraca prema svojim vratima i tako prvi put stigao do shutouta u NHL-u. Strijelac jedinog gola na utakmici je bio David Schlemko.

St. Louis Blues su sa 2-1 pobijedili Tampa Bay Lightening, a Brian Elliott je obranio 37 udaraca. Golove za pobjednike su zabili Patrik Berglund i Robby Fabri, a jedini gol za Lightning Nikita Kučerov.

Rezultati:
Buffalo Sabres - Colorado Avalanche 4-1
New Jersey Devils - Los Angeles Kings 1-0
Detroit Red Wings - Boston Bruins 6-5
Tampa Bay Lightning - St. Louis Blues 1-2
New York Rangers - Philadelphia Flyers 3-1

FOTO: Jim McIsaac / Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!