Tenis

Petra Martić kreirala iznenađenje u Riju, na startu svladala prvu nositeljicu

Branimir Korać • utorak, 16.02.2016.
Petra Martić kreirala iznenađenje u Riju, na startu svladala prvu nositeljicu
Foto: Getty

Petra Martić stigla je do prve ovogodišnje pobjede na WTA Touru. U susretu prvog kola WTA turnira u Rio de Janeiru iznenadila je prvu nositeljicu Telianu Pereiru svladavši ju u dva seta...

Najbolja brazilska igračica, inače 43. igračica svijeta, u Riju je postavljena za prvu nositeljicu. Međutim već u prvom kolu upisala je poraz, a iznenadila ju je Petra Martić.

Martić je imala težak ulazak u sezonu, u prva dva nastupa ove godine uhvatila je ukupno tek četiri gema, ali nakon toga upisala je solidan nastup na ITF turniru u Andrezieuxu gdje je svladala Foretz i Aleksandrovu te najavila bolja dane.

U Riju joj je ždrijeb dodijelio Pereiru kojoj je najdraža upravo zemljana podloga, ali u ovom meču Martić je bila bolja i sa 6:3, 7:5 izborila je prolazak u drugo kolo.

U prvom setu Martić je bila u problemima kod 3:3 kada je Pereira došla do 15:40 i zaprijetila breakom, Petra se izvukla i nakon toga oduzela protivnici servis i uzela set sa 6:3.

U drugom setu Pereira je povela s 4:1, Petra je nakon toga uzvratila i nanizala i ona tri gema da bi kod 5:5 napravila ključni break koji joj je donio servis za meč. Brazilka je imala jednu break loptu za ostanak u meču, nije ju iskoristila i Martić je odnijela pobjedu 6:3, 7:5.

U drugom kolu Martić će igrati protiv bolje iz meča Marije Terese Torro Flor i Marine Eraković. Sa Španjolkom se sastala prije tri godine u kvalifikacijama Cincinnatija i upisala glatku pobjedu, a protiv Eraković još nije igrala.

WTA Rio de Janeiro, 1. kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Teliana Pereira (Brazil, 1) 6:3, 7:5

FOTO: Buda Mendes / Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2016. u 12:14
    svaka čast Marta. Samo naprijed.
    Obrisan korisnik
  • raz_bojnik16.02.2016. u 20:15
    čuda su moguća
    raz_bojnik