Zimski sportovi

Medveščak završio KHL sezonu porazom u Sočiju i na desetom mjestu Zapadne konferencije

Branimir Korać • četvrtak, 18.02.2016.
Medveščak završio KHL sezonu porazom u Sočiju i na desetom mjestu Zapadne konferencije
Foto: FaH

Hokejaši Medveščaka odigrali su svoju posljednju utakmicu u ovoj KHL sezoni. Sezonu su zaključili gostovanjem u olimpijskom Sočiju i porazom 6:4...

Šarena sezona Medveščaka s puno uspona i padova okončana je na desetom mjestu Zapadne konferencije, s ukupno 78 osvojenih bodova odnosno 11 bodova manje od osmoplasiranog Slovana iz Bratislave.

Posljednji nastup Medvjedi su imali u Sočiju gdje su igrali protiv istoimenog domaćina i ubilježili poraz 6:4 u susretu u kojem je Soči nastavio niz pobjeda i na kraju potvrdio treću poziciju na zapadu što mu donosi SKA iz St. Peterburga u prvoj rundi doigravanja.

Na gostovanju u Sočiju Medveščak je prvu trećinu riješio u svoju korist zahvaljujući pogotku Nathana Perkovicha u samoj završnici trećine i to je vodstvo držao sve do sredine druge dionice.

U manje od pet minuta druge trećine postignuto je čak pet pogodaka, Medveščak je poveo s 2:1 golom Ilje Arkalova, no domaćin je postigao četiri gola i to Evgeni Skačkov dva te po jedan Mihail Anisin i Igor Ignatuškin.

Na početku posljednje trećine Zijat Paigin povisio je na 5:2 da bi nadu Medveščaku pružili Andreas Jamtin i Simon Gysbers koji je smanjio na 5:4, ali Andrej Kosticin pogađa prazna vrata devet sekundi prije kraja za konačnih 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!