Tenis

Petra Martić povezala dvije pobjede i ušla u četvrtfinale turnira u Riju

Branimir Korać • četvrtak, 18.02.2016.
Petra Martić povezala dvije pobjede i ušla u četvrtfinale turnira u Riju
Foto: Getty

Petra Martić upisala je još jednu pobjedu na turniru u Rio de Janeiru i slavljem protiv Marine Eraković u tri seta plasirala se u četvrtfinale...

Ne računajući nastupe na Challengerima i ITF turnirima, Petra Martić stigla je do prvog četvrtfinala na WTA Touru još tamo od studenog 2013. godine kada je u Kineskom Tajpehu bila u četvrtfinalu i izgubila od Luksike Kumkhum.

U Riju je probila led i nakon dvije vezane pobjede ušla je među osam najboljih. Prvo je svladala prvu nositeljicu Telianu Pereiru, a zatim i Marinu Eraković.

Protiv Eraković je trebala dva i pol sata za pobjedu, Novozelanđanka se vratila u meč nakon gubitka prvog seta, ali Martić je u drugom odigrala odlično i slomila otpor protivnice koja je rodom iz Hrvatske.

U prvom setu breakova nije bilo do same završnice kada je Martić povela sa 6:5, ali Eraković je odmah uzvratila i ušlo se u 13. igru. Tamo je Martić bila bolja i sa 7:2 osigurala prednost.

Završnica je odlučivala i drugi set. Tu je pak Martić izgubila servis kod 5:5, Eraković je na taj način dobila servis za set i bez izgubljenog poena osigurala je odluku u trećem setu.

Novozelanđanka u trećem setu nije imala šanse. Nije niti jednom zaprijetila breakom, s druge strane Martić je dva puta oduzela servis protivnici i otišla do četvrtfinala.

Za ulazak u polufinale igrat će protiv Španjolke Lare Arruabarrene, šeste nositeljice od koje je poražena prije dvije godine u kvalifikacijama Pariza.

WTA Rio, drugo kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Marina Eraković (Novi Zeland) 7:6(2), 5:7, 6:2

FOTO: Matthew Stockman / Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.02.2016. u 12:48
    To Petra! Bravo!
    Obrisan korisnik