Tenis

Petra Martić nastavila niz, pobjedom protiv šeste nositeljice ušla u polufinale u Riju

Branimir Korać • petak, 19.02.2016.
Petra Martić nastavila niz, pobjedom protiv šeste nositeljice ušla u polufinale u Riju
Foto: Getty

Petra Martić upisala je i treću pobjedu na WTA turniru u Riju. U četvrtfinalu svladala je šestu nositeljicu Laru Arruabarrenu iz Španjolske i izborila mjesto među četiri najbolje...

Petra Martić na pravom je putu prema svojem drugom WTA finalu u karijeri. U Riju je stigla i do treće pobjede, ovaj put svladala je šestu nositeljicu, 162. igračicu svijeta, Laru Arruabarrenu.

Bio je to očekivano težak meč za Petru koja je ipak uspjela na kraju uzeti pobjedu. Do nje je trebala i lakše doći, imala je čak 21 break loptu, ali je iskoristila samo pet dok je Španjolka iskoristila jednu manje, a imala je tek šest prilika.

Prvi set Martić je riješila u svoju korist sa 6:4 uz jedan iskorišteni break. Kod 1:1 došla je do 15:40, stvorila prvi pritisak na servis protivnice i do kraja seta bez većih problema odradila posao.

U drugom setu Španjolka je uspjela prva doći do breaka, povela je s 5:2 da bi Martić nanizala tri gema i vratila se u set. Imala je Petra i dvije break lopte za 6:5 i servis za meč, ali nakon što ih nije iskoristila, izgubila je servis i set sa 7:5.

Treći set donio je novu dramu. Martić je konstantno radila pritisak na servis protivnice, dva puta ispuštala je prednost od breaka, ali na kraju je još jednom oduzela servis protivnici i ovaj put zadržala break te odservirala za meč.

Za ulazak u finale igrat će protiv iskusne Talijanke Francesce Schiavone i u tom meču svakako ima šanse. Najbolji dani Talijanke su prošlost i Martić može do drugog finala u karijeri.

WTA Rio, četvrtfinale:
Petra Martić (Hrvatska) - Lara Arruabarrena (Španjolska, 6) 6:4, 5:7, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac20.02.2016. u 13:08
    ajde da se i Petri malo posloži..
    teniosac
  • narada10820.02.2016. u 00:40
    ali je taj treći set bio dosta loš od obje igračice. Klima možda isto uticala?
    narada108
  • narada10820.02.2016. u 00:03
    Tri vezane pobjede - ko je ova nova igračica??
    narada108