Tenis

Ana Konjuh nakon više od dva i pol sata borbe poražena od Caroline Wozniacki

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.02.2016.
Ana Konjuh nakon više od dva i pol sata borbe poražena od Caroline Wozniacki
Foto: Getty

Osam spašenih meč lopti, ali deveta je na žalost iskorištena. Ana Konjuh nije uspjela iznenaditi Caroline Wozniacki u prvom kolu Dohe iako je pružila odličan otpor...

Ana Konjuh nije se pridružila Donni Vekić u drugom kolu WTA turnira u Dohi. Obje su prošle kvalifikacije, Vekić je imala lagan posao protiv Al-Nabhani u prvom kolu, ali Konjuh je zato morala igrati protiv 13. nositeljice Caroline Wozniacki i upisala je poraz u tri seta.

Konjuh je odigrala dobar meč, namučila je Dankinju koja je propustila realizirati čak osam meč lopti, u trećem setu imala je dvostruki break i 5:2, ali Konjuh se vratila, no nije uspjela i okrenuti meč.

Počelo je odlično za Konjuh koja je odmah povela s duplim breakom 3:0 da bi se Wozniacki vratila na 4:4, ali i odmah izgubila servis poslije čega Ana uzima prvi set sa 6:4.

U drugom setu Wozniacki je rano došla do prednosti i povela s 3:0, Ani se otvorila prilika kod 5:3 kada je došla do 30:30, ali loše je reagirala i na kraju izgubila set sa 6:3.

Pravu dramu donio je treći set u kojem je Konjuh bila pod velikim pritiskom. S prvom meč loptom suočila se kod 5:2, kod 5:4 spasila je još četiri meč lopte, a zatim u maratonskom 12. gemu još tri. U tom gemu imala je i 15:40 te priliku za tie-break, ali Wozniacki se spasila i otišla u drugo kolo.

U drugom kolu Wozniacki očekuje Daria Gavrilova koja je krenula s pobjedom protiv Misaki Doi 6:1, 6:1.

WTA Doha, prvo kolo:
Caroline Wozniacki (Danska, 13) - Ana Konjuh (Hrvatska, Q) 4:6, 6:3, 7:5

FOTO: Mark Kolbe / Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac22.02.2016. u 18:39
    šteta..nadajmo se takvoj borbenosti češće ove sezone..
    teniosac